Nadýchané vafle – těsto do vaflovače

Nadýchané vafle - těsto do vaflovače
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    10 minut
  • Porce
    10
  • Ready In
    20 minut

Vafle je pochutina z kynutého nebo nekynutého těsta, pečená ve vaflovači, která pochází z Francie a Belgie. Recept na tyto vafle je velmi jednoduchý, jelikož nevyžaduje kynutí a je připravený během chvilky.

Nadýchané vafle – těsto do vaflovače zase jinak. Do vaflového těsta jsem přidala tvaroh, takže jsou o něco vláčnější. Vafle se dají jíst samotné nebo potřené marmeládou, čokoládovým krémem, tvarohem či zakysanou smetanou a ovocem, ale také se dají připravit na slaný způsob.

Suroviny – Nadýchané vafle – těsto do vaflovače

  • Špaldová mouka – 250 g
  • Polotučné mléko – 300 ml
  • Polotučný tvaroh – 150 g
  • Vejce – 2 ks
  • Vanilkové flowdrops nebo jiné sladidlo dle chuti
  • Olej (na vymazání)

Postup přípravy – Nadýchané vafle – těsto do vaflovače

  • Do větší mísy nasypeme špaldovou mouku, přilijeme mléko, přidáme tvaroh, vejce a společně důkladně prošleháme, až nám vznikne těsto.
  • Připravené těsto ještě osladíme dle chuti a promícháme. Já použila 2 kapky vanilkových flowdrops.
  • Rozehřejeme vaflovač, dle potřeby můžeme lehce nastříkat olejem.
  • Do středu plotýnky nalijeme menší naběračku těsta, vaflovač přiklopíme a pečeme dozlatova.
  • Hotovou vafli opatrně vyndáme a postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechno připravené těsto.

TIP:

  • Nikdy neotvírejte vaflovač dříve, než zasvítí kontrolka, pak by se mohla vafle potrhat.

Chutnaly Vám vafle bez kynutí? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Nadýchané vafle - těsto do vaflovače

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..