Recepty

  • 1 301
  • 4

Rybízový sirup – domácí a hustý

Pokud máte na zahrádce přebytek červeného rybízu a nevíte, co s ním, tak doporučuji připravit tento lahodný rybízový sirup, který vám vydrží i několik měsíců. Rybízový sirup je domácí hustý

Pokračovat ve čtení
  • 1 455
  • 1

Zapečené gnocchi s mletým masem

Italské gnocchi (vysl. "ňoky") jsou bramborové noky, které se používají hlavně v italské kuchyni a v obdobách italských receptů. Připravte si tyto zapečené noky s mletým masem v rajčatové omáčce.

Pokračovat ve čtení
  • 1 466
  • 0

Pravá rajská omáčka z rajčat

Rajčata obsahují některé vitamíny skupiny B, C, E, A a minerální látky jako vápník, fosfor, draslík, železo, jód a jiné. Rajčata jsou rozhodně vhodná potravina během letních dnů a ideální

Pokračovat ve čtení
  • 1 651
  • 0

Nakládané jalapeňos papričky

Jalapeňos jsou nejznámější mexické chilli papričky a zároveň ty nejchutnější. Připravte si tyto úžasné nakládané jalapeňos, které se hodí do burgerů, tortil, na pizzu a k dalším receptům. Nakládané jalapeňos

Pokračovat ve čtení
  • 768
  • 0

Italské bramborové gnocchi

Pokud se bavíme o přílohách, tak univerzální surovinou jsou brambory. Kromě kaše, vařených brambor, knedlíků, hranolek nebo bramboráků si můžete připravit tyto lahodné gnocchi. Italské bramborové gnocchi pocházejí z italské

Pokračovat ve čtení
  • 2 742
  • 2

Luxusní babiččin švestkový koláč

Švestky patří mezi oblíbené ovoce pozdního léta, které nasbíráme na zahrádce či koupíme za přijatelné peníze v obchodech. Švestky jsou bohaté na vitamín E, vlákninu a spoustu minerálních látek, jako

Pokračovat ve čtení
  • 2 165
  • 1

Utopenci – nejlepší recept

Nakládaní utopenci jsou klasikou nejen českých hospod. Pokud si s přípravou dáte záležet, můžete připravit dokonalé utopence, které vám dlouho nevydrží, jak budou dobré. Utopenci - nejlepší recept na nakládané

Pokračovat ve čtení
  • 1 058
  • 0

Bazalkové pesto krok za krokem

Bazalkové pesto v Itálii známé jako pesto alla genovese je aromatická směs, která se používá k dochucení jídel, nejčastěji těstovin. Bazalkové pesto je velmi jednoduché na přípravu a ve výběru surovin

Pokračovat ve čtení
  • 816
  • 1

Grilované špízy z mletého masa

K letní sezóně patří grilování a kromě klasických steaků, sýrů a ryb můžete grilovat také mleté maso. Připravte si tyto exotické špízy s čerstvým koriandrem. Grilované špízy z mletého masa

Pokračovat ve čtení
  • 1 742
  • 0

Cibulové chutney (marmeláda)

Chutney [čatní] je dochucovací omáčka pocházející z Indie a často se připravuje rozvařením ovoce, zeleniny a dalších surovin. Cibulové čatní také najdete pod pojmem cibulová marmeláda. Cibulové chutney je sice jednoduché

Pokračovat ve čtení