- 24 srpna, 2022
- od Břicháč Tom
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce2
-
Zhlédnutí486
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Batátové těstoviny s nivou se vaří společně se všemi surovinami v jednom hrnci, takže jsou rychle a jednoduše připravené. Toto jídlo Vám nezabere moc času a ještě si zdravě pochutnáte. Batátové těstoviny jsou připravené pouze ze zeleniny a tak jsou vhodné pro vegetariány. Recept na batátové těstoviny s nivou jsem si trošku upravila, jinak je připravovaný podle Břicháče Toma.
Suroviny na batátové těstoviny s nivou
- 150g kukuřičných těstovin (špaget)
- 1ks cuketa (menší)
- 1ks batáta
- 1 hrst hrášku (čerstvý nebo sterilovaný)
- 1 lžíce zakysané smetany
- 30g nivy
- na smažení ghí
- dle chuti sůl, pepř a bazalka
Postup přípravy na batátové těstoviny s nivou
- Připravíme si větší hrnec, do kterého dáme ghí a zahřejeme.
- Cuketu omyjeme a nakrájíme i se slupkou na menší kostičky. Batátu oloupeme a nastrouháme najemno.
- Cuketu dáme do hrnce a restujeme pár minut na rozpuštěném ghí. Po chvilce ji osolíme a přidáme nastrouhanou batátu. Zalijeme 1l vody, přidáme špagety a hrášek.
- Vaříme 20 minut na středním plameni do změknutí špaget a občas promícháme.
- Po změknutí špaget a zhoustnutí omáčky přidáme lžící zakysané smetany, ochutíme solí, pepřem a bazalkou dle chuti.
- Podáváme posypané nastrouhanou nivou.
TIP:
- Dejte pozor na sůl, jelikož niva je dost slaná.
Další recepty od Břicháče Toma:
Suroviny
Těstoviny s batátovou omáčkou
Mohlo by se vám líbit
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept