Batátové těstoviny s nivou

Batátové těstoviny s nivou
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    2
  • Ready In
    50 minut

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Batátové těstoviny s nivou se vaří společně se všemi surovinami v jednom hrnci, takže jsou rychle a jednoduše připravené. Toto jídlo Vám nezabere moc času a ještě si zdravě pochutnáte. Batátové těstoviny jsou připravené pouze ze zeleniny a tak jsou vhodné pro vegetariány. Recept na batátové těstoviny s nivou jsem si trošku upravila, jinak je připravovaný podle Břicháče Toma.

Suroviny na batátové těstoviny s nivou

  • 150g kukuřičných těstovin (špaget)
  • 1ks cuketa (menší)
  • 1ks batáta
  • 1 hrst hrášku (čerstvý nebo sterilovaný)
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 30g nivy
  • na smažení ghí
  • dle chuti sůl, pepř a bazalka

Postup přípravy na batátové těstoviny s nivou

  1. Připravíme si větší hrnec, do kterého dáme ghí a zahřejeme.
  2. Cuketu omyjeme a nakrájíme i se slupkou na menší kostičky. Batátu oloupeme a nastrouháme najemno.
  3. Cuketu dáme do hrnce a restujeme pár minut na rozpuštěném ghí. Po chvilce ji osolíme a přidáme nastrouhanou batátu. Zalijeme 1l vody, přidáme špagety a hrášek.
  4. Vaříme 20 minut na středním plameni do změknutí špaget a občas promícháme.
  5. Po změknutí špaget a zhoustnutí omáčky přidáme lžící zakysané smetany, ochutíme solí, pepřem a bazalkou dle chuti.
  6. Podáváme posypané nastrouhanou nivou.

TIP:

  • Dejte pozor na sůl, jelikož niva je dost slaná.

Další recepty od Břicháče Toma:

Suroviny

Těstoviny s batátovou omáčkou

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..