Vepřové výpečky se zelím z červené řepy

Vepřové výpečky se zelím z červené řepy
  • Čas přípravy
    15 min
  • Doba vaření
    45 min
  • Porce
    2
  • Ready In
    60 min

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Vepřové výpečky se zelím z červené řepy je zajímavý recept na zdravou (fitness) verzi klasických českých výpečků. Přílohu v podobě knedlíku nahradíte bramborem, zelí červenou řepou a vepřové maso je dobré vybrat libové. Jídlo je vhodné především k obědu, protože obsahuje přílohu bez které by to nebylo ono. Pokud nemáte máslo, můžete použít olej, ale doporučuji použít vždy máslo, ideálně přepuštěné.

Suroviny na fitness vepřové výpečky

  • 200 g vepřové plece (libovější)
  • 1 cibule
  • 4 červené řepy
  • 4 brambory
  • 1 lžíce mletých ovesných vloček
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce sušených brusinek
  • plátek másla
  • 1-2 lžičky drceného kmínu
  • česnek podle chuti
  • sůl & pepř

Postup přípravy zdravých vepřových výpečků

  1. Nejprve si oloupejte a uvařte brambory v osolené vodě. Mezitím si nakrájejte maso na kousky, cibuli najemno a červené řepy oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
  2. V pánvi si rozehřejte máslo a maso s cibuli na něm restujte. Mezitím, co se maso restuje jej osolte, opepřete a posypte kmínem. Orestované maso poté zalijte vodou, přidejte řepu a duste 20-30 minut.
  3. Poté přidejte mleté ovesné vločky, med a sušené brusinky a poduste dalších 15 minut. V případě, že máte směs příliš tekutou, tak nechte pánev odklopenou ať se přebytečná voda odpaří.
  4. Hotové maso se zelím z červené řepy podávejte s bramborem, na kterých rozpustíte trochu másla.

Chutnaly vám vepřové výpečky se zelím z červené řepy? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..