- 22 srpna, 2022
- od Břicháč Tom
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
-
Čas přípravy15 min
-
Doba vaření45 min
-
Porce2
-
Zhlédnutí431
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Vepřové výpečky se zelím z červené řepy je zajímavý recept na zdravou (fitness) verzi klasických českých výpečků. Přílohu v podobě knedlíku nahradíte bramborem, zelí červenou řepou a vepřové maso je dobré vybrat libové. Jídlo je vhodné především k obědu, protože obsahuje přílohu bez které by to nebylo ono. Pokud nemáte máslo, můžete použít olej, ale doporučuji použít vždy máslo, ideálně přepuštěné.
Suroviny na fitness vepřové výpečky
- 200 g vepřové plece (libovější)
- 1 cibule
- 4 červené řepy
- 4 brambory
- 1 lžíce mletých ovesných vloček
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce sušených brusinek
- plátek másla
- 1-2 lžičky drceného kmínu
- česnek podle chuti
- sůl & pepř
Postup přípravy zdravých vepřových výpečků
- Nejprve si oloupejte a uvařte brambory v osolené vodě. Mezitím si nakrájejte maso na kousky, cibuli najemno a červené řepy oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
- V pánvi si rozehřejte máslo a maso s cibuli na něm restujte. Mezitím, co se maso restuje jej osolte, opepřete a posypte kmínem. Orestované maso poté zalijte vodou, přidejte řepu a duste 20-30 minut.
- Poté přidejte mleté ovesné vločky, med a sušené brusinky a poduste dalších 15 minut. V případě, že máte směs příliš tekutou, tak nechte pánev odklopenou ať se přebytečná voda odpaří.
- Hotové maso se zelím z červené řepy podávejte s bramborem, na kterých rozpustíte trochu másla.
Chutnaly vám vepřové výpečky se zelím z červené řepy? Vyzkoušejte také:
Mohlo by se vám líbit
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept