Pravý vepřový debrecínský guláš
Guláše jsou pokladem nejen české gastronomie. Gulášů je mnoho variant a podob. Od hovězího, přes zvěřinový až po vegetariánský guláš z hlívy ústřičné. Debrecínský guláš
Šťavnatá cikánská hovězí pečeně (Kluci v akci)
Šťavnaté hovězí maso, omáčka z pálivých paprik, která dodá masu šmrnc. To je cikánská hovězí pečeně. Samozřejmě míra pálivosti záleží na kuchaři. Šťavnatá cikánská hovězí
Luxusní svíčková na smetaně (dokonalá hovězí pečeně)
Omáčky jsou typické pro českou gastronomii a svíčková omáčka na smetaně je takový Rolls Royce mezi nimi. Správný název je hovězí pečeně na smetaně, protože
Těstoviny s bazalkovým pestem
Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Pesto je považováno za jednu z nejjednodušších forem omáček na těstoviny a vy si
Masové kuličky v rajské omáčce
Masové kuličky jsou velmi známou pochoutkou a dají se připravovat na různé způsoby. Určitě znáte masové kuličky z obchodního řetězce IKEA, ale za zmínku určitě
Domácí bazalkové pesto Pohlreich
Čerstvé bylinkové pesto s ořechy a sýrem krásně provoní jakékoli jídlo. Doporučujeme si vždy připravovat vlastní domácí pesto. Vydrží vám v lednici několik měsíců a
Nejlepší domácí tatarská omáčka (tatarka)
Jaká tatarka z hotové majonézy je nejlepší? Nejlepší domácí tatarská omáčka je připravovaná z okurek a kaparů. Češi tatarskou omáčku prostě milují. Naše domácí tatarka z
Domácí tatarka z vajec Pohlreich (luxusní)
Jaká je nejlepší tatarka, kterou můžete připravit? Domácí tatarka z vajec Pohlreich je skvělá tatarka, kterou připravuji podle receptu od Zdeňka Pohlreicha z knížky Vařte jako
Vepřové maso na kmíně a cibuli
Vepřové maso na kmíně a cibuli Vepřové maso na kmíně a cibuli je velice jednoduchý recept, který připravovaly naše babičky. Budete potřebovat minimum ingrediencí a vykouzlíte
Krémové těstoviny s houbovou omáčkou
Krémové těstoviny s houbovou omáčkou Krémové těstoviny s houbovou omáčkou je vynikající bezmasé jídlo, které si můžete také připravit s kuřecím prsem. Je to můj oblíbený