Nejlepší domácí kečup s česnekem

Nejlepší domácí kečup s česnekem
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    3 h
  • Porce
    10
  • Zhlédnutí
    519

Málokterá studená omáčka je proslavená stejně jako kečup. Každý ho dělá jinak, žádný recept není špatně. Vyzkoušejte náš domácí kečup s česnekem.

Nejlepší domácí kečup s česnekem je recept, který jsem podědila od svého dědy. Tento domácí kečup nám připravoval vždy se sklizní rajčat a měli jsme ho na celou zimu a zhruba polovinu jara (než se snědl). 🙂

Suroviny na nejlepší domácí kečup s česnekem

  • 2 kg rajčat
  • 250 g cibule
  • 250-350 g jablek se slupkou
  • 10 stroužků česneku
  • 1 lžíce soli
  • 125 ml octa
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1/2 lžíce pálivé papriky
  • 5 ks hřebíček
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček černého pepře
  • 150 g cukru

Postup přípravy kečupu s česnekem

  • Pokrájejte rajčata, cibule i jablka. Oloupejte česnek a veškeré ingredience uvedené výše dejte do velkého hrnce a zalijte vodou tak, aby byly ponořené. Vařte alespoň 1,5 hodiny, já vždy vařím 3 hodiny.
  • Nyní vyberte hřebíček, nové koření a černý pepř a vše rozmixujte a následně přepasírujte. Nyní klidně ještě přidejte 5 prolisovaných stroužků česneku. Č
  • Je naprosto ideální kečup zavařit, takže sklenice zavařte při teplotě 85°C na 20 minut. Skladujte v temnu a chladu.

 Chutnal vám nejlepší domácí kečup? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Nejlepší domácí kečup

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..