-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření10 min
-
Porce4
-
Celkový čas20 min
Pokud máte v lednici k dispozici zbytek slaniny a nějaké to vejce, tak můžete do 30 minut vykouzlit jednoduché a chutné jídlo.
Těstoviny se slaninou a vejcem je naprosto banální jídlo, které dovede připravit i naprostý začátečník. Postačí vám jen pár základních surovin, které spolu krátce promícháte na rozehřáté pánvi a výsledek bude více než uspokojivý. Připravuji toto jídlo jako rychlou večeři a milují ho i mé děti. Na tvaru těstovin úplně nezáleží, já ale volím kolínka, která máme u nás všichni rádi.
Suroviny na těstoviny se slaninou a vejcem
- 250 g těstovin
- máslo nebo olej
- 1 cibule
- 4 vejce
- 100-200 g anglické slaniny
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- čerstvá petrželka
Postup přípravy těstovin se slaninou a vejcem
- Nejdelší přípravu vám zaberou samotné těstoviny. Uvařte je ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a mezitím si připravte ostatní suroviny.
- Cibuli si oloupejte a nakrájejte najemno, slaninu nakrájejte na kostičky a vejce si v misce rozšlehejte.
- Na pánvi rozpusťte máslo a na něm restujte slaninu s cibulí dokud cibule nezprůhlední (zesklovatí).
- K cibuli se slaninou přidejte slité těstoviny a přidejte rozmíchaná vejce. Pokrm osolte a opepřete a za stálého míchání nechte ztuhnout.
- Servírujte s čerstvě nasekanou petrželkou, pažitkou nebo jarní cibulkou.
Chutnaly vám jednoduché těstoviny se slaninou? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Těstoviny se slaninou a vejcem
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review