Těstoviny se slaninou a vejcem

Těstoviny se slaninou a vejcem
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    4
  • Ready In
    20 min

Pokud máte v lednici k dispozici zbytek slaniny a nějaké to vejce, tak můžete do 30 minut vykouzlit jednoduché a chutné jídlo.

Těstoviny se slaninou a vejcem je naprosto banální jídlo, které dovede připravit i naprostý začátečník. Postačí vám jen pár základních surovin, které spolu krátce promícháte na rozehřáté pánvi a výsledek bude více než uspokojivý. Připravuji toto jídlo jako rychlou večeři a milují ho i mé děti. Na tvaru těstovin úplně nezáleží, já ale volím kolínka, která máme u nás všichni rádi.

Suroviny na těstoviny se slaninou a vejcem

  • 250 g těstovin
  • máslo nebo olej
  • 1 cibule
  • 4 vejce
  • 100-200 g anglické slaniny
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • čerstvá petrželka

Postup přípravy těstovin se slaninou a vejcem

  1. Nejdelší přípravu vám zaberou samotné těstoviny. Uvařte je ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a mezitím si připravte ostatní suroviny.
  2. Cibuli si oloupejte a nakrájejte najemno, slaninu nakrájejte na kostičky a vejce si v misce rozšlehejte.
  3. Na pánvi rozpusťte máslo a na něm restujte slaninu s cibulí dokud cibule nezprůhlední (zesklovatí).
  4. K cibuli se slaninou přidejte slité těstoviny a přidejte rozmíchaná vejce. Pokrm osolte a opepřete a za stálého míchání nechte ztuhnout.
  5. Servírujte s čerstvě nasekanou petrželkou, pažitkou nebo jarní cibulkou.

Chutnaly vám jednoduché těstoviny se slaninou? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Těstoviny se slaninou a vejcem

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..