Luxusní křupavé bramboráky Pohlreich

Křupavé bramboráky
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    4
  • Ready In
    30 min

Bramboráky patří mezi tradiční pochoutku české kuchyně. Můžete si je dopřát samotné, se zelím, různě plněné se šunkou, slaninou, sýrem aj., či jako přílohu k různým omáčkám. Také máte rádi bramboráky? Neváhejte a vyzkoušejte prověřený recept na tuto tradiční českou pochoutku.

Luxusní křupavé bramboráky Pohlreich jsou připravené z jemně nastrouhaných brambor a voní krásně po česneku a majoránce. Každý připravuje bramboráky na jiný způsob a jinou velikost. Někdo má rád malé a křupavé a jiný zase velké přes celý talíř a méně propečené, ale základní suroviny na přípravu bramboráků jsou stejné. Luxusní křupavé bramboráky Pohlreich máte připravené během chvilky.

Suroviny na luxusní křupavé bramboráky

  • Brambory
  • Hladká mouka
  • Vejce
  • Mléko
  • Česnek
  • Majoránka
  • Sůl, pepř
  • Sádlo na smažení

 Postup na luxusní křupavé bramboráky

  • Brambory oloupeme, nastrouháme na struhadle najemno a vymačkáme, abychom je zbavili přebytečné vody a škrobu.
  • Přidáme k nim vejce, sůl, pepř, utřený česnek, majoránku, hladkou mouku a přilijeme mléko. Suroviny důkladně promícháme, aby se nám vše spojilo v těsto. Já jsem zvyklá ještě do těsta přidat nadrobno nakrájenou cibuli. Cibule dodá bramborákům výbornou chuť.
  • Na pánvi rozpustíme sádlo a naběračkou vlijeme do pánve část bramborákového těsta až ke krajům tak, abychom měli placku. Záleží jak velké a silné bramboráky chceme dělat a podle toho přizpůsobíme množství těsta v pánvičce.
  • Bramboráky smažíme z obou stran dozlatova. Použijeme papírové utěrky a necháme do nich vsáknout přebytečný tuk.

TIP:

  • Jestliže je těsto moc tuhé, můžeme ho naředit ještě trochu mlékem nebo vymačkanou vodou z brambor.
  • Množství česneku upravíme podle vlastní chuti.
  • První bramborák upečeme na zkoušku, ochutnáme a těsto případně dosolíme nebo přidáme majoránku či česnek.
  • Sádlem nešetříme. Je důležité, aby na pánvi byla vysoká vrstva tuku, jen tak se bramboráky usmaží rovnoměrně. Když bramboráky v rozpáleném tuku plavou, nasáknou jím mnohem méně, než když bychom smažili jen na trošce tuku.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Křupavé bramboráky

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..