- by Top Recepty
-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření10 min
-
Porce6
-
Celkový čas15 min
Vejce je jedním ze symbolů Velikonoc a často se stává, že i ve vaší lednici najdete hojné množství ať barvených, tak nebarvených vajíček. Co s přebytkem vajec? Odpověď zní: “Vaječná pomazánka!”
Retro vajíčková pomazánka je domácí pomazánka, která je velmi snadná na přípravu a vystačíte si s několika základními ingrediencemi. Podobné pomazánky už připravovaly naše babičky (konkrétně i ta moje). K této pomazánce se skvěle hodí třeba tyto domácí housky bez kynutí.
Suroviny na retro vajíčkovou pomazánku od babičky
- 6 uvařených vajec (natvrdo)
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 3 lžíce majonézy
- 1 cibule
- sůl & pepř
- čerstvé bylinky: pažitka nebo petrželka
TIP: Místo obyčejné cibule můžete použít i jarní cibulku s natí.
Postup přípravy retro vajíčkové pomazánky
- Uvařte si 6 vajec natvrdo, slijte a nechte vychladnout ve studené vodě. Mezitím si najemno nakrájejte cibuli nebo jarní cibulku a bylinky.
- Vychladnuté vejce si oloupejte a v misce je rozmačkejte vidličkou. K vejcím přidejte lžičku plnotučné hořčice, 3 lžíce majonézy a nakrájenou cibuli s bylinkami. Pomazánku dobře promíchejte a poté dochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem.
- Pomazánku nechte alespoň 1 hodinu uležet v lednici.
- Vychlazenou pomazánku podávejte k pečivu nebo použijte na chlebíčky či jiné pohoštění.
TIP: Doporučuji použít vejce z domácího chovu, která jsou chuťově lepší a navíc mají krásnou barvu.
Chutnala vám retro vajíčková pomazánka od babičky? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Retro vajíčková pomazánka všech dob
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews