Babiččina čočka na kyselo (s vejcem i masem)
Čočka na kyselo je symbolem Nového roku a v Čechách se tradičně 1. ledna tento pokrm připravuje. K čočce se nejčastěji připravuje vejce, maso nebo kombinace obojího. Vyzkoušejte naši sváteční
Čočka na kyselo je symbolem Nového roku a v Čechách se tradičně 1. ledna tento pokrm připravuje. K čočce se nejčastěji připravuje vejce, maso nebo kombinace obojího. Vyzkoušejte naši sváteční
Knedlík, zelí a vepřové maso zkráceně knedlo zelo vepřo je český národní pokrm. Recept není nijak složitý a svou chutí je velmi podobný vepřovým výpečkům, které se také podávají tradičně
Sváteční alkoholický nápoj, který si sami připravíte doma a ještě chutná skvěle? To vše je vaječný likér známý také jako vaječný koňak. Nejlepší domácí vaječný likér je vyzkoušený recept na likér,
Zeleninové polévky jsou skvělé ne jen v zimním a podzimním období, kdy tělu dodají potřebné vitamíny a zároveň zahřejí. Tuto jemnou polévku se smetanou a špenátem si připravíte sami klidně
Vychlazený bramborový salát k řízkům nebo smaženému kaprovi patří k vánočním tradicím. V Čechách byste našli málokterou rodinu, kde tento salát nepřipravují. Vánoční bramborový salát připravuje každý po svém. Hlavní surovinou
Omáčky jsou typické pro českou gastronomii a svíčková omáčka na smetaně je takový Rolls Royce mezi nimi. Správný název je hovězí pečeně na smetaně, protože maso "svíčková" se k tomuto
Polévka je grunt! Málokterá z českých polévek je tak známá a oblíbená stejně jako gulášová polévka. Gulášovka je hustá a sytá polévka s kousky hovězího masa a s bramborem. Pravá
Knedlíky neodmyslitelně patří k tradičním jídlům české gastronomie. Vaříte svíčkovou nebo koprovku? Rozhodně nezapomeňte na domácí karlovarské knedlíky. Babiččin karlovarský knedlík je recept, podle kterého vařila tyto knedlíky vždy babička. Recept
Mexická kuchyně je jedna z nejlepších vůbec. Při návštěvě Mexika mě uchvátilo jedno jídlo, které jsem si dal v Mexickém baru k točenému pivu - quesadillas de camaron. Tyto výborné
Kulajda je tradiční česká polévka, která je specifická svou sladkokyselou chutí s koprem. Kulajdu si zkuste připravit se zastřeným neboli pošírovaným vejcem. V tomto receptu používám čerstvé houby, takže se