Tvarohová pomazánka se špenátem (Břicháč Tom)

Tvarohová pomazánka se špenátem (Břicháč Tom)
  • Čas přípravy
    15 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    1 188

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Tvarohová pomazánka se špenátem je tip na svačinu od Břicháče Toma. Pokud jste četli jeho knížky, tak jistě víte, že základem správného fungování metabolismu je pravidelnost příjímání jídla a menší porce. Svačiny jsou proto nedílnou součástí každého dne, protože kromě snídaně, oběda a večeře bychom měli sníst 2-3 svačiny v průběhu dne. Tato krémová pomazánka je vhodná ke kousku žitného pečiva, které je bohatější na vitamíny a živiny než to pšeničné.

Tvarohová pomazánka se špenátem suroviny:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • hrst baby špenátu
  • malou hrst vlašských ořechů
  • stroužek česneku
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíce olivový olej
  • sůl & pepř
  • čerstvá petržel nebo pažitka

TIP: Do pomazánky můžete přidat i vařené vejce na tvrdo, které vidličkou rozmačkáte a smícháte se směsí. Jsou to jen bílkoviny navíc a chuť bude o něco lepší.

Postup přípravy špenátového tvarohu s vlašáky

  1. Cibuli si oloupejte, nakrájejte najemno a na lžíci olivového oleje ji nechte zprůhlednit.
  2. Vlašské ořechy si nasekejte a přidejte je k zesklovatělé cibuli. Listy špenátu párkrát překrojte a přidejte je společně s prolisovaným stroužkem česneku na pánev.
  3. Špenát na pánvi prohřejte, aby změkl, ale nerozvařte ho.
  4. Takto připravenou směs nechte vychladnout a po vychladnutí ji smíchejte s polotučným tvarohem. Klidně přidejte ještě stroužek česneku nebo trochu sušeného česneku podle chuti.
  5. Vmíchejte nasekanou petrželku nebo pažitku a dochuťte solí s pepřem.
  6. Podávejte na plátku žitného chleba nebo s žitným rohlíkem.

TIP: Do pomazánky můžete přidat i nastrouhanou mrkev, vznikne vám tak o něco zdravější pomazánka jejíž chuť bude stále dobrá.

Další recepty od Břicháče Toma:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..