- 19 ledna, 2022
- od Břicháč Tom
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
-
Čas přípravy15 min
-
Doba vaření10 min
-
Porce2
-
Zhlédnutí804
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Tvarohová pomazánka se špenátem je tip na svačinu od Břicháče Toma. Pokud jste četli jeho knížky, tak jistě víte, že základem správného fungování metabolismu je pravidelnost příjímání jídla a menší porce. Svačiny jsou proto nedílnou součástí každého dne, protože kromě snídaně, oběda a večeře bychom měli sníst 2-3 svačiny v průběhu dne. Tato krémová pomazánka je vhodná ke kousku žitného pečiva, které je bohatější na vitamíny a živiny než to pšeničné.
Tvarohová pomazánka se špenátem suroviny:
- 250 g polotučného tvarohu
- hrst baby špenátu
- malou hrst vlašských ořechů
- stroužek česneku
- 1 menší cibule
- 1 lžíce olivový olej
- sůl & pepř
- čerstvá petržel nebo pažitka
TIP: Do pomazánky můžete přidat i vařené vejce na tvrdo, které vidličkou rozmačkáte a smícháte se směsí. Jsou to jen bílkoviny navíc a chuť bude o něco lepší.
Postup přípravy špenátového tvarohu s vlašáky
- Cibuli si oloupejte, nakrájejte najemno a na lžíci olivového oleje ji nechte zprůhlednit.
- Vlašské ořechy si nasekejte a přidejte je k zesklovatělé cibuli. Listy špenátu párkrát překrojte a přidejte je společně s prolisovaným stroužkem česneku na pánev.
- Špenát na pánvi prohřejte, aby změkl, ale nerozvařte ho.
- Takto připravenou směs nechte vychladnout a po vychladnutí ji smíchejte s polotučným tvarohem. Klidně přidejte ještě stroužek česneku nebo trochu sušeného česneku podle chuti.
- Vmíchejte nasekanou petrželku nebo pažitku a dochuťte solí s pepřem.
- Podávejte na plátku žitného chleba nebo s žitným rohlíkem.
TIP: Do pomazánky můžete přidat i nastrouhanou mrkev, vznikne vám tak o něco zdravější pomazánka jejíž chuť bude stále dobrá.
Další recepty od Břicháče Toma:
Mohlo by se vám líbit
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept