Recepty

  • 4 485
  • 0

Domácí kmínový chleba (jednoduchý)

Kvalitní český chléb je nenahraditelný. Vy si nyní můžete připravit křupavý, kváskový chléb, který dobře poslouží ke svačině nebo jako příloha k poctivému guláši. Domácí kmínový chleba je jednoduchý na

Continue Reading
  • 2 754
  • 0

Pravý vídeňský guláš (hospodský)

Guláš k české kuchyni neodmyslitelně patří. Existuje mnoho variant gulášů. Tento hospodský vídeňský guláš se připravuje z hovězího masa a s pořádnou porcí cibule. Pravý vídeňský guláš (hospodský) vařím z

Continue Reading
  • 6 054
  • 7

Babiččin domácí perník (hrníčkový)

Nadýchaný a vláčný perník je skvělý dezert, který si připravíte bez váhy pomocí tohoto hrníčkového receptu. Babiččin domácí perník (hrníčkový) je jednoduchý recept podle kterého naše babičky připravovaly tuto sladkou

Continue Reading
  • 6 357
  • 3

Babiččiny chlupaté knedlíky (drbáky, bosáky…)

Napůl bramborové knedlíky, napůl slovenské halušky. To jsou chlupaté knedlíky. Ideální příloha k masům, ale skvěle si z nich připravíte plnohodnotnou večeři. Postačí vám k tomu pouze několik surovin. Babiččiny

Continue Reading
  • 2 362
  • 0

Fitness batátové placičky (Břicháč Tom)

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v

Continue Reading
  • 1 993
  • 0

Medové kuřecí špalíčky se zázvorem (Břicháč Tom)

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v

Continue Reading
  • 3 660
  • 2

Nejlepší křenová omáčka od babičky

Máte uzené maso a nevíte co s ním? Odpověď je křenová omáčka. Skvěle se hodí nejen k uzené krkovici, jazyku nebo pečeni. Křen navíc obsahuje spoustu vitamínu C a podporuje

Continue Reading
  • 1 396
  • 0

Pečené brambory se slaninou a žampiony

Nikomu se nechce večer vařit složitá jídla. Já si občas dělám k večeři rychlovku s pečenými bramborami na česneku a k tomu připravuji restované žampiony se slaninou. Pečené brambory se

Continue Reading
  • 3 702
  • 3

Pravý vepřový debrecínský guláš

Guláše jsou pokladem nejen české gastronomie. Gulášů je mnoho variant a podob. Od hovězího, přes zvěřinový až po vegetariánský guláš z hlívy ústřičné. Debrecínský guláš připravuji z vepřového masa a

Continue Reading
  • 5 965
  • 1

Šťavnatá cikánská hovězí pečeně (Kluci v akci)

Šťavnaté hovězí maso, omáčka z pálivých paprik, která dodá masu šmrnc. To je cikánská hovězí pečeně. Samozřejmě míra pálivosti záleží na kuchaři. Šťavnatá cikánská hovězí pečeně je trošku náročnější jídlo

Continue Reading