Smažené čínské nudle s kuřecím (Chow Mein)
Smažené čínské nudle jsou u nás velmi oblíbené díky asijským menšinám, které tento pokrm připravují ve svých restauracích na mnoho způsobů. Tyto nudle jsou z kuřecího masa nikoli z gyrosu
Smažené čínské nudle jsou u nás velmi oblíbené díky asijským menšinám, které tento pokrm připravují ve svých restauracích na mnoho způsobů. Tyto nudle jsou z kuřecího masa nikoli z gyrosu
Pomazánky jsou v Čechách velice oblíbené a důkazem toho může být například široký sortiment 'průmyslově' vyráběných výrobků. Pomazánky však nemusí být nutně nezdravé a ošizené. V této pomazánce hrají hlavní
Grilovací sezóna je v plném proudu a pořádná grilovačka se bez marinád a omáček neobejde. Připravte si tuto jednoduchou medovo-hořčičnou marinádu, která se hodí na více druhů masa. Medovo-hořčičná marináda
Guláš je jedním z nejoblíbenějších jídel nejen u nás, ale i v Maďarsku. Gulášů existuje hned několik druhů podle výběru masa a způsobu přípravy. Tento úžasný guláš z hlívy ústřičné
Buďme k sobě upřímní, ne vždy máme náladu a čas na dlouhé vyvařování. V takovém případě je dobré znát pár jednoduchých a rychlých receptů, které připravíte ideálně z jednoho hrnce/pánve/pekáčku.
Hamburgery jsou známé po celém světě. Nejčastěji se připravují z hovězího, vepřového a ty nejméně kvalitní z mletého kuřecího masa. Co třeba vyzkoušet hamburger s rybou? Zapomeňte na Fillet-O-Fish z
Kulajda je tradiční česká polévka, která je charakteristická svou sladkokyselou chutí s koprem. Kulajdu připravíte ze sušených, ale i čerstvý či nakládaných hub. Základními surovinami jsou vždy brambory, kopr, houby
Guláš je velmi oblíbené jídlo, které není známé jen u nás, ale také v okolních zemích. Tajemství dobrého guláše je kvalitní maso, cibule a koření. Babiččin vepřový guláš je ten
Majonéza je velmi oblíbená studená omáčka, která vzniká emulgací oleje a vajec. Vzhledem ke složení je omáčka tučná a navíc tvoří základ mnoha dresingů a omáček. Rychlá domácí majonéza je recept,
Češi milují tatarskou omáčku a důkazem toho je i fakt, že zatímco ostatní národy mají raději kečup k hranolkům, Češi upřednostňují tatarskou omáčku. Rychlá domácí tatarka je známá také jako