Recepty

  • 862
  • 0

Nejlepší pečená husa

Každý rok na Svatého Martina si najdeme čas a připravíme si svatomartinskou husu s knedlíkem a červeným zelím. Když kupujeme husu, tak se snažíme vybrat husu z dobrého chovu, která

Continue Reading
  • 804
  • 0

Pikantní tvarůžková pomazánka

Olomoucké tvarůžky obsahují vysoký obsah bílkovin, málo sacharidů a minimální množství tuků. Najdeme v nich také vyšší obsah vápníku a díky své nízké energetické hodnotě je můžeme zařadit do redukční

Continue Reading
  • 1 519
  • 0

Vietnamská omáčka Nuoc Cham nejen k závitkům

Pokud jste někdy navštívili vietnamské bistro nebo restauraci a objednali jste si smažené nebo nesmažené závitky, tak jste k ní pravděpodobně dostali i tuto typickou sladko-kyselo-slanou omáčku. Vietnamská omáčka Nuoc

Continue Reading
  • 1 587
  • 2

Smažené závitky nem rán s omáčkou

Kdo by neznal smažené vietnamské závitky (vietnamsky Nem rán). Prodávají se u nás v restauracích, bistrech a dokonce i ve většině večerkách. Pokud také tak milujete smažené jarní závitky, tak

Continue Reading
  • 693
  • 0

Muffinky s jarní cibulkou (Břicháč Tom)

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v

Continue Reading
  • 769
  • 0

Krémová špenátová polévka se zastřeným vejcem

Říká se, že špenát nahradí polovinu lékárny. Polévku připravuji hlavně na podzim a v zimě, kdy nás polévka nejen prohřeje, ale navíc doplní vitamíny. Krémová špenátová polévka je jednoduchá polévka,

Continue Reading
  • 1 286
  • 1

Chicken Palak – indické špenátové kuře

Chicken Palak je moje nejoblíbenější indická omáčka se špenátem, která je jemná a obsahuje spoustu exotického koření. Špenátové kuře najdete také pod názvem Saag Wala nebo Palak Murgh. Chicken Palak je

Continue Reading
  • 905
  • 0

Výborný salát z červené řepy

Červená řepa je prospěšná zdraví a bohatá na vitamíny. Lze z ní připravit několik výborných pokrmů a řepa dodá jídlu nezaměnitelnou barvu a chuť. Řepu můžete jíst jak vařenou, tak

Continue Reading
  • 934
  • 1

Andaluská kuřecí játra se zeleninou

Dříve jsem játra připravoval pouze na přírodno nebo s omáčkou z výpeku, ale od té doby, co jsem ve své oblíbené restauraci ochutnal tato drůbeží játra se zeleninou už připravuji

Continue Reading
  • 1 675
  • 1

Rozstřelený ptáček z vepřového masa

Klasický recept na španělské ptáčky obsahují hovězí maso, ale já je občas připravím i z vepřového masa. Omáčka bývá zpravidla o něco světlejší, ale chuťově jsou výborné. Rozstřelený ptáček z

Continue Reading