Nejlepší pečená husa
Každý rok na Svatého Martina si najdeme čas a připravíme si svatomartinskou husu s knedlíkem a červeným zelím. Když kupujeme husu, tak se snažíme vybrat husu z dobrého chovu, která
Každý rok na Svatého Martina si najdeme čas a připravíme si svatomartinskou husu s knedlíkem a červeným zelím. Když kupujeme husu, tak se snažíme vybrat husu z dobrého chovu, která
Olomoucké tvarůžky obsahují vysoký obsah bílkovin, málo sacharidů a minimální množství tuků. Najdeme v nich také vyšší obsah vápníku a díky své nízké energetické hodnotě je můžeme zařadit do redukční
Pokud jste někdy navštívili vietnamské bistro nebo restauraci a objednali jste si smažené nebo nesmažené závitky, tak jste k ní pravděpodobně dostali i tuto typickou sladko-kyselo-slanou omáčku. Vietnamská omáčka Nuoc
Kdo by neznal smažené vietnamské závitky (vietnamsky Nem rán). Prodávají se u nás v restauracích, bistrech a dokonce i ve většině večerkách. Pokud také tak milujete smažené jarní závitky, tak
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v
Říká se, že špenát nahradí polovinu lékárny. Polévku připravuji hlavně na podzim a v zimě, kdy nás polévka nejen prohřeje, ale navíc doplní vitamíny. Krémová špenátová polévka je jednoduchá polévka,
Červená řepa je prospěšná zdraví a bohatá na vitamíny. Lze z ní připravit několik výborných pokrmů a řepa dodá jídlu nezaměnitelnou barvu a chuť. Řepu můžete jíst jak vařenou, tak
Dříve jsem játra připravoval pouze na přírodno nebo s omáčkou z výpeku, ale od té doby, co jsem ve své oblíbené restauraci ochutnal tato drůbeží játra se zeleninou už připravuji
Klasický recept na španělské ptáčky obsahují hovězí maso, ale já je občas připravím i z vepřového masa. Omáčka bývá zpravidla o něco světlejší, ale chuťově jsou výborné. Rozstřelený ptáček z