Recepty

  • 773
  • 0

Zapečená hokaido (dýňové oko)

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v

Continue Reading
  • 776
  • 0

Domácí houbové koření

Houby tvoří více jak 90% vody a obsahují minimum tuku a tím žádné kalorie, takže je můžeme jíst bez výčitek i při dietě. Lesní houby a jen ty, obsahují pro

Continue Reading
  • 1 070
  • 0

Přepuštěné máslo – recept na domácí ghí

Ghí známé také jako přepuštěné máslo je poklad kuchyně, který vykouzlíme z klasického másla. Ghí se nepřepaluje, nezapáchá a vydrží dlouho i mimo lednici. Přepuštěné máslo je úžasná surovina, která

Continue Reading
  • 858
  • 0

Vepřové výpečky se zelím z červené řepy

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v

Continue Reading
  • 805
  • 0

Okurkový salát na uskladnění

Okurky jsou skvělé po celý rok, ale jedině během léta, si je můžeme pěstovat sami na zahrádce a vychutnat si jejich skvělou chuť. My jíme okurky čerstvé, také je nakládáme

Continue Reading
  • 703
  • 0

Nejlepší hummus s tahini

Hummus je chutná pomazánka připravovaná z cizrny, sezamové pasty a dalších ingrediencí. Připravte si tuto pochoutku ze středního východu sami doma. Nejlepší hummus s tahini je recept, který jsem objevila

Continue Reading
  • 1 737
  • 0

KOTLÍKOVÝ GULÁŠ: Pravý hovězí gulášek

Gulášů známe několik druhů, může se připravovat z různého druhu masa nebo klidně i bez masa. Tento speciální kotlíkový guláš se hodí k přípravě v kotlíku, který zahříváme ohněm. Kotlíkový

Continue Reading
  • 909
  • 0

Staročeský houbový kuba

Každý rok se těšíme na houbovou sezónu, kdy jdeme do lesa a sbíráme naše oblíbené houby. Z hub si připravujeme různé pochoutky, jako smažené houbové řízky, omáčky, polévky, pečené houby

Continue Reading
  • 870
  • 0

Smetanové špagety s cuketou

Letních receptů není nikdy dost a jednou z nejčastějších surovin, kterou během léta vypěstujete je cuketa. Připravte si tyto zdravé, lehké špagety s cuketou. Smetanové špagety s cuketou je vynikající vegetariánský

Continue Reading
  • 1 211
  • 0

Domácí kečup pečený v troubě

Rajčata obsahují některé vitamíny skupiny B, C, E, A a minerální látky jako vápník, fosfor, draslík, železo, jód a jiné. Rajčata jsou rozhodně vhodná potravina během letních dnů a ideální

Continue Reading