-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření20 minut
-
Porce4
-
Celkový čas40 minut
Okurky jsou skvělé po celý rok, ale jedině během léta, si je můžeme pěstovat sami na zahrádce a vychutnat si jejich skvělou chuť. My jíme okurky čerstvé, také je nakládáme a když jich máme stále přebytek, tak vyrábíme okurkový salát na uskladnění.
Okurkový salát na uskladnění na zimu je vhodnou volbou jak jíst okurky z vlastní úrody po celý rok. Na okurkový salát na uskladnění potřebujeme čerstvou zeleninu kterou máme z vlastní zahrádky a zalijeme připraveným nálevem.
Suroviny – Okurkový salát (zavařený)
- Okurky nakládačky
- Mrkev
- Cibule
- Ocet
- Olej
- Voda
- Cukr
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy – Okurkový salát (zavařený)
- Nejprve omyjeme okurky, uřízneme jejich konce a oloupeme z nich slupku, pak je nastrouháme na tenká kolečka. Mrkev oškrábeme, cibuli oloupeme a také nastrouháme na tenká kolečka.
- Nastrouhanou zeleninu promícháme a naskládáme do sklenic až po okraj, ve kterých budeme salát zavařovat a poté uskladňovat.
- Připravíme si lák z vody, octu, oleje, cukru, soli a pepře. Promícháme, necháme pár minut zahřát a zaléváme jím připravený salát ve sklenicích.
- Zavařujeme v troubě při 80°C 20 minut.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Okurkový salát na uskladnění
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review