Klasický vajíčkový salát s majonézou

klasický vajíčkový salát s majonézou
  • Čas přípravy
    30 minut
  • Doba vaření
    5 minut
  • Porce
    4
  • Ready In
    35 minut

Milujete vajíčkový salát? Tak Vám určitě nesmí na Velikonoce chybět tento vajíčkový salát s majonézou. U nás doma se dříve dělával tento klasický vajíčkový salát s majonézou, jelikož jsme vždy spotřebovali vejce, co donesli koledníci.

Klasický vajíčkový salát s majonézou obsahuje pouze pár ingrediencí a těmi nejdůležitějšími jsou samozřejmě vařená vejce, majonéza, cibule a lák z kyselých okurek.

Suroviny na klasický vajíčkový salát

  • Vejce vařená – 6 ks na kostičky
  • Majonéza – 250 g či dle chuti
  • Cibule – 1 ks větší, drobně nakrájená
  • Lák z okurek – na zředění, dle potřeby
  • Nakládané okurky – 4-5 ks, hrubě nastrouhané či nakrájené na kostičky
  • Sůl a pepř – dle chuti

Postup přípravy na klasický vajíčkový salát

  • Oloupeme vařená vejce, která pokrájíme na kostičky a dáme do větší misky. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhané či na kostičky nakrájené okurky, majonézu a pár lžic láku z okurek na zředění salátu. Dále osolíme, opepříme a důkladně zamícháme. Takto připravený salát necháme vychladit.

TIP:

  • Se solí opatrně, jelikož lák z okurek je také slaný.

 

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Klasický vajíčkový salát s majonézou

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..