-
Čas přípravy30 minut
-
Doba vaření5 minut
-
Porce4
-
Celkový čas35 minut
Milujete vajíčkový salát? Tak Vám určitě nesmí na Velikonoce chybět tento vajíčkový salát s majonézou. U nás doma se dříve dělával tento klasický vajíčkový salát s majonézou, jelikož jsme vždy spotřebovali vejce, co donesli koledníci.
Klasický vajíčkový salát s majonézou obsahuje pouze pár ingrediencí a těmi nejdůležitějšími jsou samozřejmě vařená vejce, majonéza, cibule a lák z kyselých okurek.
Suroviny na klasický vajíčkový salát
- Vejce vařená – 6 ks na kostičky
- Majonéza – 250 g či dle chuti
- Cibule – 1 ks větší, drobně nakrájená
- Lák z okurek – na zředění, dle potřeby
- Nakládané okurky – 4-5 ks, hrubě nastrouhané či nakrájené na kostičky
- Sůl a pepř – dle chuti
Postup přípravy na klasický vajíčkový salát
- Oloupeme vařená vejce, která pokrájíme na kostičky a dáme do větší misky. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhané či na kostičky nakrájené okurky, majonézu a pár lžic láku z okurek na zředění salátu. Dále osolíme, opepříme a důkladně zamícháme. Takto připravený salát necháme vychladit.
- Vychlazený salát podáváme s čerstvým pečivem. Doporučujeme vyzkoušet naše rychlé domácí housky bez kynutí.
TIP:
- Se solí opatrně, jelikož lák z okurek je také slaný.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Klasický vajíčkový salát s majonézou
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review