-
Čas přípravy30 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce12
-
Celkový čas1 hodina
Bublanina je sladký druh pečiva, která patří mezi třené buchty. Příprava bublaniny je velice jednoduchá. Vytvoří se těsto, které se nalije do pekáčku, poklade se oblíbeným ovocem a upeče se v troubě. Nejčastěji do bublaniny dáváme třešně, jahody, rybíz, višně a jiné.
Nejlepší vláčná bublanina s třešněmi je velice rychlý moučník, který znám od své babičky. Během léta pečeme bublaninu často, jelikož můžeme využít různé druhy ovoce z vlastní zahrádky a tak se nám zatím neomrzela. Nejraději máme právě bublaninu s třešněmi, kterou jsme vylepšili zakysanou smetanou a je výborně vláčná.
Suroviny – Nejlepší vláčná bublanina s třešněmi
- Hladká mouka
- Vejce
- Zakysaná smetana
- Horká voda
- Máslo – rozpuštěné
- Cukr krystal
- Vanilkový cukr
- Prášek do pečiva
- Sůl
- Třešně – vypeckované
VIDEORECEPT
Postup přípravy – Nejlepší vláčná bublanina s třešněmi
- Nejprve oddělíme žloutky od bílků a poté žloutky ušleháme s cukrem.
- K ušlehaným žloutkům přidáme horkou vodu, máslo, hladkou mouku, prášek do pečiva s vanilkovým cukrem, zakysanou smetanu a společně šleháme do hladkého těsta.
- Mezitím si vyšleháme sníh z bílků se špetkou soli a nakonec opatrně vmícháme do připraveného těsta.
- Takto připravené těsto nalijeme do pekáčku o velikosti 32x22cm. Pekáček máme vymazaný i po stranách máslem a vysypaný polohrubou moukou či strouhankou.
- Nakonec poklademe vypeckovanými třešněmi a dáme péct do trouby. Pečeme na 180°C 30-35 minut, záleží na zvyklosti trouby.
- Po upečení necháme bublaninu vychladnout, nakrájíme na středně velké kousky, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Vyzkoušejte také:
- Gulášová polévka z mletého masa
- Nejlepší lečo s vejci a zeleninou
- Vynikající hlívový guláš (z hlívy ústřičné)
Ingredients
Nejlepší vláčná bublanina s třešněmi
Mohlo by se vám líbit
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews