Nejlepší vláčná bublanina s třešněmi

Nejlepší vláčná bublanina s třešněmi
  • Čas přípravy
    30 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    12
  • Celkový čas
    1 hodina

Bublanina je sladký druh pečiva, která patří mezi třené buchty. Příprava bublaniny je velice jednoduchá. Vytvoří se těsto, které se nalije do pekáčku, poklade se oblíbeným ovocem a upeče se v troubě. Nejčastěji do bublaniny dáváme třešně, jahody, rybíz, višně a jiné.

Nejlepší vláčná bublanina s třešněmi je velice rychlý moučník, který znám od své babičky. Během léta pečeme bublaninu často, jelikož můžeme využít různé druhy ovoce z vlastní zahrádky a tak se nám zatím neomrzela. Nejraději máme právě bublaninu s třešněmi, kterou jsme vylepšili zakysanou smetanou a je výborně vláčná.

Suroviny na ovocnou bublaninu

Suroviny – Nejlepší vláčná bublanina s třešněmi

  • Hladká mouka
  • Vejce
  • Zakysaná smetana
  • Horká voda
  • Máslo – rozpuštěné
  • Cukr krystal
  • Vanilkový cukr
  • Prášek do pečiva
  • Sůl
  • Třešně – vypeckované

VIDEORECEPT

Postup přípravy – Nejlepší vláčná bublanina s třešněmi

  • Nejprve oddělíme žloutky od bílků a poté žloutky ušleháme s cukrem.
  • K ušlehaným žloutkům přidáme horkou vodu, máslo, hladkou mouku, prášek do pečiva s vanilkovým cukrem, zakysanou smetanu a společně šleháme do hladkého těsta.
  • Mezitím si vyšleháme sníh z bílků se špetkou soli a nakonec opatrně vmícháme do připraveného těsta.
  • Takto připravené těsto nalijeme do pekáčku o velikosti 32x22cm. Pekáček máme vymazaný i po stranách máslem a vysypaný polohrubou moukou či strouhankou.
  • Nakonec poklademe vypeckovanými třešněmi a dáme péct do trouby. Pečeme na 180°C 30-35 minut, záleží na zvyklosti trouby.
  • Po upečení necháme bublaninu vychladnout, nakrájíme na středně velké kousky, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Vyzkoušejte také:

 

Ingredients

Nejlepší vláčná bublanina s třešněmi

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • Jaja

      udelala jsem ji s rybizem ze zahradky a je moc dobra

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.