-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření25 minut
-
Porce4
-
Celkový čas35 minut
Nejlepší vepřová kotleta s omáčkou
Nejlepší vepřová kotleta s omáčkou je velice jednoduché jídlo připravované z vepřové kotlety. Maso se sosem se nejvíc hodí k hranolkům, ale můžete jako přílohu zvolit rýži. Já k němu připravuji i volské oko a domácí tatarskou omáčku.
Nejlepší vepřová kotleta s omáčkou suroviny
- 4 vepřové kotlety
- mletá sladká paprika
- 2 stroužky česneku
- chilli podle chuti
- sůl & pepř
- olej
- voda
Příprava vepřové kotlety s omáčkou
- Nejprve si kotlety naklepejte, osolte a opepřete z obou stran. Česnek si oloupejte a plochou hranou nože rozmáčkněte. Na pánvi si rozpalte 2 lžíce oleje a kotlety na oleji opékejte s česnekem. Jakmile budete otáčet hotovou kotletu posypte ji mletou sladkou paprikou a pokud máte rádi pálivé, tak troškou chilli.
- Jakmile máte maso orestované, tak vyndejte česnek vyhoďte ho. Maso zalijte zhruba šálkem vody a pod pokličkou nechte půl hodiny dusit.
- Maso musí být měkké a po odpaření části vody vám zbyde sos, který funguje jako jednoduchá omáčka.
- Podávejte s pečenými bramborami, hranolky nebo americkými bramborami. Přidejte domácí tatarku nebo náš americký ranch dresing. Já přidávám ještě volské oko.
Vyzkoušejte také
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review