Nejlepší vajíčková pomazánka všech dob

Nejlepší vajíčková pomazánka všech dob
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    6
  • Celkový čas
    15 min

Vejce je jedním ze symbolů Velikonoc a může se stát, že vám vaši malí koledníci přinesou mnoho vajíček z koledy. Co s přebytkem vajec? Odpověď zní: “Vajíčková pomazánka!”

Nejlepší vajíčková pomazánka všech dob je ta, která je připravovaná s láskou, z čerstvých vajec a podávaná k dobrému pečivu. Vyzkoušejte tuto vynikající vaječnou pomazánku bez použití majonézy na které si zaručeně pochutnáte. Díky absenci majonézy tuto pomazánku můžeme považovat za zdravou. Děti si jí určitě oblíbí a pokud byste chtěli mít na Velikonoční pondělí čerstvé pečivo, vyzkoušejte naše domácí housky bez kynutí.

Suroviny na nejlepší vajíčkovou pomazánku

  • 7 vajec natvrdo
  • 1 menší cibule
  • 300 g pomazánkového másla
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • čerstvá pažitka
  • sůl & pepř

TIP: Místo obyčejné cibule můžete použít i jarní cibulku s natí.

Postup přípravy vajíčkové pomazánky bez majonézy

  1. Pokud máte vejce natvrdo, tak tento krok vynechejte. V opačném případě si uvařte 7 vajec ve vodě. Vejce dejte do vody před samotným vařením a jakmile přejde voda k varu, plotýnku vypněte a po 7-8 minutách vejce slijte a zalijte studenou vodou.
  2. Studené uvařené vejce si oloupejte a nakrájejte najemno. Cibuli si také nakrájejte najemno a pažitku nakrájejte na menší kousky.
  3. Vejce, cibuli a pažitku smíchejte s ostatními ingrediencemi, dobře promíchejte a následně dochuťte solí s pepřem. Pomazánku nechte alespoň hodinku uležet v lednici.
  4. Vychlazenou pomazánku podávejte k pečivu nebo použijte na chlebíčky či jiné pohoštění.

Chutnala vám nejlepší vajíčková pomazánka všech dob? 🙂 Vyzkoušejte také:

Ingredients

Nejlepší vajíčková pomazánka všech dob

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • Hanka

      Opravdu výborná děkuji za recept

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.