Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    -
  • Porce
    10
  • Ready In
    15 minut

Medvědí česnek je přírodním antibiotikem, antioxidantem a bohatým zdrojem vitaminu C. Listy medvědího česneku sbíráme z počátku jara (přibližně konec února až konec dubna). Lze ho natrhat na vlastní zahrádce nebo na něj často narazíte cestou na procházce v lese na vlhkém místě, kde prosvítá sluníčko. Pozor při trhání medvědího česneku, jelikož jeho listy vypadají stejně jako konvalinky. Medvědí česnek s jistotou poznáte tak, že listy krásně voní po česneku. My si z čerstvého medvědího česneku připravujeme domácí výborné pesto.

Pesto z medvědího česneku je výborná sezónní pochutina a má při vaření mnoho využití. Recept na toto pesto je jednoduchý, rychlý a hlavně pesto výborně chutná. Pesto skladujeme v lednici, kde vydrží asi jeden týden a poté uchováváme v mrazáku. Já když připravuji pesto, tak jej naplním do formiček na led a kdykoli jej potřebuji do jídla, jen si vyloupnu kostičku nebo dvě. Na toto pesto budete potřebovat pouze pár ingrediencí.

Suroviny na pesto z medvědího česneku

  • Medvědí česnek – čerstvý
  • Piniová semínka
  • Parmezán – strouhaný
  • Olivový olej
  • Sůl – dle chuti

Postup přípravy pesta z medvědího česneku

  • Listy medvědího česneku opláchneme vodou, nasekáme a dáme do větší mísy, kde budeme medvědí česnek mixovat.
  • Přidáme piniová semínka, parmezán a krátce rozmixujeme.
  • Postupně přidáme olivový olej a mixujeme, dokud nám nevznikne hrubší pesto. Kdo chce, mixuje déle, až je pesto úplně hladké a tekuté. Ochutnáme a případně dochutíme solí.
  • Takto připravené pesto přendáme do čisté sklenice, kterou lze uzavřít a zalijeme vrstvou oleje. Uchováváme ho v lednici, kde vydrží cca týden.

TIPY:

  • Místo parmezánu můžeme použít i jiné sýry, například nastrouhanou goudu či pecorino.
  • Místo piniových semínek lze použít mandle, kešu či vlašské ořechy.
  • Pesto používáme na těstoviny, k masu, do vaječné omelety, na oživení vývaru nebo jen tak přidané na čerstvém pečivu s máslem.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Pesto z medvědího česneku

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..