-
Čas přípravy2 a půl hodiny
-
Doba vaření3 a půl hodiny
-
Porce3
-
Celkový čas5 hodin, 50 minut
Švestky jsou ideálním pomocníkem při redukci váhy. Konzumujte je hlavně syrové, také sušené či neslazená povidla jako dochucovadlo. Jestliže je necháme na stromě déle, vytvoří si tak mnohem víc vitamínů vlivem slunečního záření.
Domácí švestková povidla jsou jasnou volbou při nadbytku přezrálých švestek. Při přípravě domácích povidel využíváme ovoce, které je samo dost sladké a tak nepotřebujeme do povidel přidávat cukr kvůli sladkosti, ale trochu ho vždy přidáme kvůli trvanlivosti samotných povidel. Povidla můžeme použít do různých pokrmů.
Suroviny – Domácí švestková povidla (pečená v troubě)
- Švestky
- Cukr krystal
- Ocet
Postup přípravy – Domácí švestková povidla
- Švestky očistíme a zbavíme pecek. Rozmixujeme v mixéru, přidáme cukr, ocet a promícháme.
- Zakryjeme a necháme odležet. Nejlépe přes noc, ale v nouzi alespoň 2 hodiny.
- Odleželé švestky dáme do pekáčku a vložíme do předehřáté trouby na 230°C a pečeme asi 30 minut. Po 30 minutách snížíme teplotu na 140°C a pomalu dopečeme, dokud nejsou povidla hustá (cca 3-6 hodin).
- Horká povidla plníme do sterilovaných skleniček a uzavřeme. Skladujeme v chladu.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Domácí švestková povidla
Mohlo by se vám líbit
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review