Domácí švestková povidla

Domácí švestková povidla (pečená v troubě)
  • Čas přípravy
    2 a půl hodiny
  • Doba vaření
    3 a půl hodiny
  • Porce
    3
  • Zhlédnutí
    48

Švestky jsou ideálním pomocníkem při redukci váhy. Konzumujte je hlavně syrové, také sušené či neslazená povidla jako dochucovadlo. Jestliže je necháme na stromě déle, vytvoří si tak mnohem víc vitamínů vlivem slunečního záření.

Domácí švestková povidla jsou jasnou volbou při nadbytku přezrálých švestek. Při přípravě domácích povidel využíváme ovoce, které je samo dost sladké a tak nepotřebujeme do povidel přidávat cukr kvůli sladkosti, ale trochu ho vždy přidáme kvůli trvanlivosti samotných povidel. Povidla můžeme použít do různých pokrmů.

Suroviny – Domácí švestková povidla (pečená v troubě)

Postup přípravy – Domácí švestková povidla

  • Švestky očistíme a zbavíme pecek. Rozmixujeme v mixéru, přidáme cukr, ocet a promícháme.
  • Zakryjeme a necháme odležet. Nejlépe přes noc, ale v nouzi alespoň 2 hodiny.
  • Odleželé švestky dáme do pekáčku a vložíme do předehřáté trouby na 230°C a pečeme asi 30 minut. Po 30 minutách snížíme teplotu na 140°C a pomalu dopečeme, dokud nejsou povidla hustá (cca 3-6 hodin).
  • Horká povidla plníme do sterilovaných skleniček a uzavřeme. Skladujeme v chladu.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Domácí švestková povidla

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..