-
Čas přípravy5 minut
-
Doba vaření12 minut
-
Porce8
-
Celkový čas17 minut
Nejlepší domácí housky bez kynutí
Nejlepší domácí housky bez kynutí jsou naprosto jednoduché a rychlé na přípravu a výsledek vás mile překvapí. Samozřejmě nemusíte dělat vyloženě housky, můžete si vytvarovat také rohlíky, já však připravuji housky. Tyto domácí housky se hodí například k naší poctivé gulášové polévce, guláši z hlívy ústřičné a nebo luxusní avokádové pomazánce s vejci.
Suroviny na nejlepší domácí pečivo bez kynutí
- 600 g hladké mouky
- 370 ml vody
- 50 ml oleje
- 1,5 lžičky cukru
- kostka droždí
- 1,5 lžičky soli
- na posypání: semínka sezamu, mák, sůl…
TIP: Můžete použít sušené droždí, které nejdříve ve vlažné vodě s mlékem a cukrem necháte trochu nabobtnat.
Postup přípravy nejlepších domácích housek bez kynutí
- Všechny ingredience vyjmenované v předchozím odstavci si v míse smíchejte dohromady a vypracujte hladké těsto.
- Ihned po vypracování si vytvořte požadovaný tvar pečiva a pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Housky můžete potřít rozšlehaným vejcem nebo slanou vodou a posypat mákem, semínky nebo co máte rádi.
- Pečte v předehřáté troubě na 250 stupňů zhruba 12 minut.
Vyzkoušejte také:
- Holandský řízek z mletého masa se sýrem
- Kuřecí řízky v cornflakes z trouby
- Nejlepší zelňačka se smetanou a bramborem
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews