- 25 března, 2024
- od Verča
- Kuchyně: Česká, Francouzská
- Obtížnost: Snadný
- testing 194 zhlédnutí

- 
                    Čas přípravy10 minut
- 
                    Doba vaření10 minut
- 
                    Porce10
- 
                    Celkový čas20 minut
Vafle je pochutina z kynutého nebo nekynutého těsta, pečená ve vaflovači, která pochází z Francie a Belgie. Recept na tyto vafle je velmi jednoduchý, jelikož nevyžaduje kynutí a je připravený během chvilky.
Nadýchané vafle – těsto do vaflovače zase jinak. Do vaflového těsta jsem přidala tvaroh, takže jsou o něco vláčnější. Vafle se dají jíst samotné nebo potřené marmeládou, čokoládovým krémem, tvarohem či zakysanou smetanou a ovocem, ale také se dají připravit na slaný způsob.
Suroviny – Nadýchané vafle – těsto do vaflovače
- Špaldová mouka – 250 g
- Polotučné mléko – 300 ml
- Polotučný tvaroh – 150 g
- Vejce – 2 ks
- Vanilkové flowdrops nebo jiné sladidlo dle chuti
- Olej (na vymazání)
Postup přípravy – Nadýchané vafle – těsto do vaflovače
 Do větší mísy nasypeme špaldovou mouku, přilijeme mléko, přidáme tvaroh, vejce a společně důkladně prošleháme, až nám vznikne těsto. Do větší mísy nasypeme špaldovou mouku, přilijeme mléko, přidáme tvaroh, vejce a společně důkladně prošleháme, až nám vznikne těsto.
 Připravené těsto ještě osladíme dle chuti a promícháme. Já použila 2 kapky vanilkových flowdrops. Připravené těsto ještě osladíme dle chuti a promícháme. Já použila 2 kapky vanilkových flowdrops.
 Rozehřejeme vaflovač, dle potřeby můžeme lehce nastříkat olejem. Rozehřejeme vaflovač, dle potřeby můžeme lehce nastříkat olejem.
 Do středu plotýnky nalijeme menší naběračku těsta, vaflovač přiklopíme a pečeme dozlatova. Do středu plotýnky nalijeme menší naběračku těsta, vaflovač přiklopíme a pečeme dozlatova.
 Hotovou vafli opatrně vyndáme a postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechno připravené těsto. Hotovou vafli opatrně vyndáme a postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechno připravené těsto.
TIP:
- Nikdy neotvírejte vaflovač dříve, než zasvítí kontrolka, pak by se mohla vafle potrhat.
Chutnaly Vám vafle bez kynutí? Vyzkoušejte také:
Suroviny
Nadýchané vafle - těsto do vaflovače
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.



 
									 
									 
									 
									 
									
Napište komentář