- 11 srpna, 2022
- od Romana Hladiková

-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření40 minut
-
Porce12
-
Celkový čas1 hodina
Švestky patří mezi oblíbené ovoce pozdního léta, které nasbíráme na zahrádce či koupíme za přijatelné peníze v obchodech. Švestky jsou bohaté na vitamín E, vlákninu a spoustu minerálních látek, jako hořčík, vápník, fosfor a draslík. Se švestkami se dá v kuchyni přímo kouzlit a my si dnes upečeme švestkový koláč.
Luxusní babiččin švestkový koláč nikdy nezklame. Nejlepší na tomto koláči je, že suroviny nemusíte vážit, ale postačí Vám 250ml hrnek a nepotřebujete žádné speciální suroviny. Koláč by neměl mít vysoký korpus, aby nebyl suchý, ale krásně vláčný.
Suroviny – Luxusní babiččin švestkový koláč (hrnkový)
- Polohrubá mouka
- Cukr krupice
- Mléko
- Olej
- Vejce
- Prášek do pečiva
- Sůl
- Švestky
- Máslo na vymazání plechu
- Hrubá mouka na vysypání plechu
Postup přípravy – Luxusní babiččin švestkový koláč (hrnkový)
Připravíme si větší mísu, do které vsypeme polohrubou mouku, přidáme prášek do pečiva, cukr, špetku soli a promícháme.
Poté přidáme mléko, olej, vejce a šleháme mixérem, až se vše spojí dohromady.
Těsto vlijeme na plech 36x25cm, který máme předem vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou.
Poklademe rozpůlenými švestkami, které jsme omyli a vypeckovali.
Nakonec koláč posypeme drobenkou. Vyzkoušejte recept na nejlepší máslovou drobenku.
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 40 minut.
Vyzkoušejte také:
Suroviny
Luxusní babiččin švestkový koláč (hrnkový)
Mohlo by se vám líbit
Napište komentář Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Hodnocení receptu