- 18 listopadu, 2021
- od Jana Michálková
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
- Kuchyně: Česká
- Obtížnost: Snadný
-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření0 minut
-
Porce4
-
Zhlédnutí3 279
Kvalitní drobenka je korunou dobrého koláče. Připravte si dokonalou drobenku, kterou můžete posypat třeba pravé valašské frgály!
Nejlepší máslová drobenka na koláč je velmi jednoduchá na přípravu a díky ní váš koláč získá tu správnou křupavost. Tuto drobenku mě naučila připravovat moje babička. Základem je vždy dobře vychlazené máslo. Drobenku je také dobré vždy před posypáním dobře vychladit.
Kdy se dává drobenka na koláč?
Drobenku sypte na koláč vždy těsně před pečením koláče nebo frgálu v troubě.
Suroviny na nejlepší máslovou drobenku na koláč
- 120 g polohrubé mouky
- 100 g moučkového cukru
- 50 g hladké mouky
- 100 g másla nebo Hery
- 1 žloutek
TIP: Pokud chcete mít drobenku křupavou a křehkou, přidejte do směsi 1 žloutek. Do surovin jsem ho již uvedla.
Nejlepší máslová drobenka na koláč postup přípravy
- Všechny ingredience na drobenku smíchejte a žmoulejte v ruce tak, aby vám vznikla drobenka.
- Drobenku vychlaďte a sypejte na koláč předtím než jej dáte do trouby.
- Připravená drobenka by měla být drobivá a ne mastná!
Povedla se vám nejlepší máslová drobenka? Vyzkoušejte také:
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept