Gyros s hranolky z trouby (Břicháč Tom)
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě trápí při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou je popis ingrediencí.
Vepřové závitky Pohlreich (španělské ptáčky)
Vepřové závitky jsou obdoba španělských ptáčků. Jsou to plátky vepřového masa, které poté plníme směsí ze zeleniny, vajíček a uzeniny. Vepřové závitky Pohlreich jsou připravované
Luxusní segedínský guláš podle babičky
Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Jednoduchý a skvělý segeďák si připravíte sami, nezapomeňte na to, že segedínský guláš je nejlepší uleželý, proto doporučuji
Pravý vepřový debrecínský guláš
Guláše jsou pokladem nejen české gastronomie. Gulášů je mnoho variant a podob. Od hovězího, přes zvěřinový až po vegetariánský guláš z hlívy ústřičné. Debrecínský guláš
Bánh mì s masovými kuličkami
Vietnamská kuchyně je skvělá a pokud se bavíme o vietnamské kuchyni, musíme zmínit vietnamské bagety. Bánh mì je sendvič, který je rozšířený ve fastfoodech ve
Babiččina čočka na kyselo (s vejcem i masem)
Čočka na kyselo je symbolem Nového roku a v Čechách se tradičně 1. ledna tento pokrm připravuje. K čočce se nejčastěji připravuje vejce, maso nebo
Tradiční knedlo zelo vepřo od babičky
Knedlík, zelí a vepřové maso zkráceně knedlo zelo vepřo je český národní pokrm. Recept není nijak složitý a svou chutí je velmi podobný vepřovým výpečkům,
Vepřové maso na kmíně a cibuli
Vepřové maso na kmíně a cibuli Vepřové maso na kmíně a cibuli je velice jednoduchý recept, který připravovaly naše babičky. Budete potřebovat minimum ingrediencí a vykouzlíte
Kuřecí Cordon bleu Pohlreich
Kuřecí Cordon bleu Pohlreich Kuřecí Cordon bleu Pohlreich je původem francouzské jídlo. Jedná se v podstatě o plněný řízek šunkou a sýrem, který je následně
Nejlepší slovenská kapustnica (pravá s klobásou)
Pravá slovenská kapustnica (pravá s klobásou) Pravá slovenská kapustnica je tradiční slovenský recept na hustou polévku. Kapusta ve slovenštině znamená zelí, takže je to obdoba naší