- od Top Recepty
-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření60 minut
-
Porce4
-
Celkový čas80 minut
Kouzlo zeleninových omáček k masu je všeobecně známo. Svíčková na smetaně je toho důkazem. Zkuste si připravit vepřové plátky s lahodnou omáčkou z pečené zeleniny.
Vepřové plátky s omáčkou z pečené zeleniny je skvělé i když netradiční jídlo. Ideální tip na letní jídlo, které si připravíte ze sezónní zeleniny z vaší zahrádky. To vše s krémovou bramborovou kaší a vykouzlíte výborný pokrm, který jistě oceníte.
Suroviny na vepřové s omáčkou z pečené zeleniny
- 500 g vepřové pečeně (4 plátky)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule
- 1 červená paprika
- 250 g mrkve
- 3 stroužky česneku
- 300 ml vody
- 70 ml mléka
- příloha: brambor, mléko, máslo na kaši
Postup přípravy vepřových plátků s omáčkou:
- Maso si nakrájejte na plátky, které lehce naklepejte, nasolte a okořeňte oblíbeným kořením (např. grilovací). Poté maso ještě lehce potřete olivovým olejem z obou stran.
- Veškerou zeleninu si nakrájejte nahrubo, česnek oloupejte a stroužky přepůlte.
- Maso si zatáhněte z obou stran na rozpálené pánvi a dejte ho stranou. K výpeku po masu dejte trochu olivového oleje a poté přidejte nakrájenou zeleninu. Zeleninu zhruba 10 minut restujte.
- Připravte si pekáček a 1/2 zeleninové směsi dejte na dno pekáčku. Plátky orestovaného masa poklaďte na zeleninu a zbylou polovinou zeleniny maso zakryjte.
- Pekáček nebo zapékací misku přiklopte popř. zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů alespoň 1 hodinu. Maso doporučuji péct 2 hodiny.
- Po upečení dejte 1/2 zeleninové směsi do menšího hrnce, zahřejte a poté vmíchejte mléko. Vše tyčovým mixérem rozmixujte do hladké směsi.
- Vepřové plátky podávejte se zeleninovou omáčkou, pečenou zeleninou, bramborovou kaší nebo vaší oblíbenou přílohou.
Chutnaly vám plátky s omáčkou z pečené zeleniny? Vyzkoušejte také:
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept