Topinka s trhaným kuřecím masem

Topinka s trhaným kuřecím masem
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    1 hodina
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    212

Topinka s trhaným kuřecím masem

Topinka s trhaným kuřecím masem je opravdu lahůdka, kterou čas od času připravím. Narozdíl od této ďábelské směsi na topinky je tato směs z trhaného kuřecího masa místo mletého hovězího.

Suroviny k přípravě topinky s trhaným kuřecím masem

  • 400 g kuřecí prsa
  • zavařená kukuřice s hráškem
  • 5 ks žampiony
  • 2 ks kapie
  • 2 bílé cibule
  • 4 lžíce kečupu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 malý protlak
  • grilovací koření
  • lžička cukru
  • voda
  • sůl & pepř
  • olej
  • vejce na volské oko
  • strouhaný sýr na posypání
  • chilli podle chuti

Topinka s trhaným kuřecím masem postup přípravy

  1. Nejprve je potřeba si připravit trhané kuřecím maso, které zabere nejvíc času. Kuřecí prsa si okořeňte ze všech stran grilovacím kořením a solí a poté je na hlubší pánvi orestujte z obou stran na olivovém oleji do zlatova. (cca 5 minut)
  2. Připravte si pekáček do kterého také přidejte zhruba lžíci oleje a poklaďte cibuli nakrájenou na kostičky s česnekem na plátky. Na cibuli s česnekem umístěte orestované prsa a vše podlijte vodou. Pekáček zakryjte alobalem a poté umístěte do trouby péct na 150 stupňů na 1 hodinu. Během této hodiny maso alespoň jednou otočte.
  3. Pánev ve které jste opékali maso si rozehřejte a přidejte olej a cibuli s kápií na proužky. Po 5 minutách restování přidejte žampiony na kousky a prolisovaný stroužek česneku a dalších pár minut restujte. Přidejte protlak, kečup, chilli, cukr a sterilovaný hrášek s kukuřicí. Směs podle potřeby můžete zalít vodou, aby se nepřipalovala.
  4. Jakmile bude paprika měkká dochuťte směs solí a pepřem a vypněte plamen.
  5. Po hodině pečení masa v troubě pekáček vyndejte a maso natrhejte pomocí vidliček. Trhané maso přidejte do směsi v pánvi a zamíchejte.
  6. V pánvičce zvlášť si připravte volské oka a z plátků chleba udělejte na oleji topinky. Servírujte na topinku směs, strouhaný sýr a na vrch dejte volské oko.

TIP: Můžete koupit trhané vepřové, kuřecí nebo hovězí maso, které je už připravené a stačí je jen 30 minut propéct v troubě.
TIP: Do směsi se hodí i jiné druhy zeleniny například pórek nebo mrkev.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    X