-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření1 hodina
-
Porce4
-
Celkový čas1 hodina 10 minut
Topinka s trhaným kuřecím masem
Topinka s trhaným kuřecím masem je opravdu lahůdka, kterou čas od času připravím. Narozdíl od této ďábelské směsi na topinky je tato směs z trhaného kuřecího masa místo mletého hovězího.
Suroviny k přípravě topinky s trhaným kuřecím masem
- 400 g kuřecí prsa
- zavařená kukuřice s hráškem
- 5 ks žampiony
- 2 ks kapie
- 2 bílé cibule
- 4 lžíce kečupu
- 3 stroužky česneku
- 1 malý protlak
- grilovací koření
- lžička cukru
- voda
- sůl & pepř
- olej
- vejce na volské oko
- strouhaný sýr na posypání
- chilli podle chuti
Topinka s trhaným kuřecím masem postup přípravy
- Nejprve je potřeba si připravit trhané kuřecím maso, které zabere nejvíc času. Kuřecí prsa si okořeňte ze všech stran grilovacím kořením a solí a poté je na hlubší pánvi orestujte z obou stran na olivovém oleji do zlatova. (cca 5 minut)
- Připravte si pekáček do kterého také přidejte zhruba lžíci oleje a poklaďte cibuli nakrájenou na kostičky s česnekem na plátky. Na cibuli s česnekem umístěte orestované prsa a vše podlijte vodou. Pekáček zakryjte alobalem a poté umístěte do trouby péct na 150 stupňů na 1 hodinu. Během této hodiny maso alespoň jednou otočte.
- Pánev ve které jste opékali maso si rozehřejte a přidejte olej a cibuli s kápií na proužky. Po 5 minutách restování přidejte žampiony na kousky a prolisovaný stroužek česneku a dalších pár minut restujte. Přidejte protlak, kečup, chilli, cukr a sterilovaný hrášek s kukuřicí. Směs podle potřeby můžete zalít vodou, aby se nepřipalovala.
- Jakmile bude paprika měkká dochuťte směs solí a pepřem a vypněte plamen.
- Po hodině pečení masa v troubě pekáček vyndejte a maso natrhejte pomocí vidliček. Trhané maso přidejte do směsi v pánvi a zamíchejte.
- V pánvičce zvlášť si připravte volské oka a z plátků chleba udělejte na oleji topinky. Servírujte na topinku směs, strouhaný sýr a na vrch dejte volské oko.
TIP: Můžete koupit trhané vepřové, kuřecí nebo hovězí maso, které je už připravené a stačí je jen 30 minut propéct v troubě.
TIP: Do směsi se hodí i jiné druhy zeleniny například pórek nebo mrkev.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews