- 28 září, 2020
- od Jana Michálková
-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření10 min
-
Porce8
-
Celkový čas20 min
Těstovinový salát s tuňákem a koprem
Těstovinový salát s tuňákem a koprem je nejlepší těstovinový salát s tuňákem, který jsem kdy ochutnala. Bez nadsázky. Krémová i křupavá chuť v jednom je to co vás na tomto studeném pokrmu uchvátí. Každé sousto je fakt návykové a je to jídlo ideální k obědu, večeři nebo třeba na grilovačku. Možností má nesčetně. Pokud chcete zkusit zdravější verzi tohoto salátu, tak můžete majonézu nahradit zakysanou smetanou nebo řeckým jogurtem.
Suroviny na těstovinový salát s tuňákem
- 2 vejce
- 340 g těstovin kolínka
- 280 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 ks cibule
- 175 g majonézy
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 2 lžíce čerstvého kopru
- půl lžičky černého pepře
- sůl
TIP: Můžete použít i tuňáka v oleji, ale olej doporučuji pečlivě vylít a tuňáka ještě trochu odmastit papírovými ubrousky.
Vyzkoušejte také:
Postup přípravy
Nejprve je třeba připravit si suroviny. Vejce dejte vařit do vroucí vody tak, aby byly ponořené. Jakmile se voda začne vařit, můžete jí vypnout a pod pokličkou vám vejde jak se říká dojdou. Po uvaření je dejte do studené lázně a následně oloupejte.
Do vroucí osolené vody si dejte vařit kolínka a vařte podle návodu ideálně na skus "al dente". Po uvaření těstoviny slijte a přesypte do velké mísy. Na malé kousky si nasekejte cibuli, celer i kopr. Vařené vejce nakrájejte na malé kostičky a tuňáka ve vlastní šťávě zbavte vody.
Všechny připravené ingredience přimíchejte k těstovinám a podle chuti přidejte sůl a pepř. Na ozdobu dávám ještě snítka čerstvého kopru. Podávejte salát vždy vychlazený.
Napište komentář Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Těstovinový salát s tuňákem a koprem
Follow The Directions
Nejprve je třeba připravit si suroviny. Vejce dejte vařit do vroucí vody tak, aby byly ponořené. Jakmile se voda začne vařit, můžete jí vypnout a pod pokličkou vám vejde jak se říká dojdou. Po uvaření je dejte do studené lázně a následně oloupejte.
Do vroucí osolené vody si dejte vařit kolínka a vařte podle návodu ideálně na skus "al dente". Po uvaření těstoviny slijte a přesypte do velké mísy. Na malé kousky si nasekejte cibuli, celer i kopr. Vařené vejce nakrájejte na malé kostičky a tuňáka ve vlastní šťávě zbavte vody.
Všechny připravené ingredience přimíchejte k těstovinám a podle chuti přidejte sůl a pepř. Na ozdobu dávám ještě snítka čerstvého kopru. Podávejte salát vždy vychlazený.
Hodnocení receptu