-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření10 min
-
Porce8
-
Celkový čas20 min
Těstovinový salát s tuňákem a koprem
Těstovinový salát s tuňákem a koprem je nejlepší těstovinový salát s tuňákem, který jsem kdy ochutnala. Bez nadsázky. Krémová i křupavá chuť v jednom je to co vás na tomto studeném pokrmu uchvátí. Každé sousto je fakt návykové a je to jídlo ideální k obědu, večeři nebo třeba na grilovačku. Možností má nesčetně. Pokud chcete zkusit zdravější verzi tohoto salátu, tak můžete majonézu nahradit zakysanou smetanou nebo řeckým jogurtem.
Suroviny na těstovinový salát s tuňákem
- 2 vejce
- 340 g těstovin kolínka
- 280 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 ks cibule
- 175 g majonézy
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 2 lžíce čerstvého kopru
- půl lžičky černého pepře
- sůl
TIP: Můžete použít i tuňáka v oleji, ale olej doporučuji pečlivě vylít a tuňáka ještě trochu odmastit papírovými ubrousky.
Vyzkoušejte také:
Directions
Nejprve je třeba připravit si suroviny. Vejce dejte vařit do vroucí vody tak, aby byly ponořené. Jakmile se voda začne vařit, můžete jí vypnout a pod pokličkou vám vejde jak se říká dojdou. Po uvaření je dejte do studené lázně a následně oloupejte.
Do vroucí osolené vody si dejte vařit kolínka a vařte podle návodu ideálně na skus "al dente". Po uvaření těstoviny slijte a přesypte do velké mísy. Na malé kousky si nasekejte cibuli, celer i kopr. Vařené vejce nakrájejte na malé kostičky a tuňáka ve vlastní šťávě zbavte vody.
Všechny připravené ingredience přimíchejte k těstovinám a podle chuti přidejte sůl a pepř. Na ozdobu dávám ještě snítka čerstvého kopru. Podávejte salát vždy vychlazený.
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Těstovinový salát s tuňákem a koprem
Follow The Directions
Nejprve je třeba připravit si suroviny. Vejce dejte vařit do vroucí vody tak, aby byly ponořené. Jakmile se voda začne vařit, můžete jí vypnout a pod pokličkou vám vejde jak se říká dojdou. Po uvaření je dejte do studené lázně a následně oloupejte.
Do vroucí osolené vody si dejte vařit kolínka a vařte podle návodu ideálně na skus "al dente". Po uvaření těstoviny slijte a přesypte do velké mísy. Na malé kousky si nasekejte cibuli, celer i kopr. Vařené vejce nakrájejte na malé kostičky a tuňáka ve vlastní šťávě zbavte vody.
Všechny připravené ingredience přimíchejte k těstovinám a podle chuti přidejte sůl a pepř. Na ozdobu dávám ještě snítka čerstvého kopru. Podávejte salát vždy vychlazený.
Recipe Reviews