-
Čas přípravy35 min
-
Doba vaření1 h 20 min
-
Porce10
-
Celkový čas1 h 55 min
Špagety s masovými kuličkami a rajčaty
Naprosto jednoduchý recept na špagety s masovými kuličkami a omáčkou je inspirovaný italskou kuchyní s použitím italských bylinek. Já jsem velkým milovníkem špaget a tento recept si minimálně jednou každý měsíc uvařím. Pokud jste někdy ochutnali kupované masové kuličky jako polotovar, tak zde je návod jak si kuličky udělat doma a s daleko lepší chutí. Není to nic složitého.
Vegetariánská verze
Pokud byste si rádi dali podobné jídlo, tak v obchodním řetězci IKEA lze nakoupit bezmasé kuličky, které se k této omáčce skvěle hodí. Odkaz na kuličky HUVUDROLL je zde.
Pokud vás italská kuchyně oslovila, zkuste také těstoviny s rajčatovou omáčkou a ricottou.
Ingredients
Italské masové kuličky
Rajčatová omáčka
Directions
Nejprve si připravte masovou směs na kuličky a poté se věnujte omáčce. Česnek i cibuli si nasekejte na jemno, bazalku používejte opravdu čerstvou, aby vynikla její chuť.
Na pánvi a olivovém oleji nechte zesklovatět cibuli aby ve směsi vynikla její chuť. Poté nasypte do velké mísy a postupně přidejte všechny suroviny vypsané pro masové kuličky. Důkladně směs promíchejte nebo podle potřeby promixujte. Ručně nebo za pomocí lžičky zformujte veškerou směs na libovolně velké masové kuličky. Tyto kuličky poté restujte ve stejné pánvi v olivovém oleji.
V té stejné pánvi, kde jste dělali kuličky budete nyní připravovat rajčatovou omáčku. Veškeré přísady pro tuto omáčku smíchejte v pánvi a vařte alespoň 40 minut na mírném plameni, aby omáčka získala požadovanou chuť. Poté do omáčky přidejte připravené kuličky, promíchejte a vařte dalších 40 minut.
Conclusion
Hotové masové kuličky podávejte s oblíbenými těstovinami a na vrch posypte strouhaný parmazán. Ozdobte lístkem bazalky a máte dokonale vypadající i chuťově vyvážené jídlo.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Špagety s masovými kuličkami
Ingredients
Italské masové kuličky
Rajčatová omáčka
Follow The Directions
Nejprve si připravte masovou směs na kuličky a poté se věnujte omáčce. Česnek i cibuli si nasekejte na jemno, bazalku používejte opravdu čerstvou, aby vynikla její chuť.
Na pánvi a olivovém oleji nechte zesklovatět cibuli aby ve směsi vynikla její chuť. Poté nasypte do velké mísy a postupně přidejte všechny suroviny vypsané pro masové kuličky. Důkladně směs promíchejte nebo podle potřeby promixujte. Ručně nebo za pomocí lžičky zformujte veškerou směs na libovolně velké masové kuličky. Tyto kuličky poté restujte ve stejné pánvi v olivovém oleji.
V té stejné pánvi, kde jste dělali kuličky budete nyní připravovat rajčatovou omáčku. Veškeré přísady pro tuto omáčku smíchejte v pánvi a vařte alespoň 40 minut na mírném plameni, aby omáčka získala požadovanou chuť. Poté do omáčky přidejte připravené kuličky, promíchejte a vařte dalších 40 minut.
Leave a Review