-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření15 minut
-
Porce3
-
Celkový čas30 minut
Dříve jsem si připravovala smetanovou omáčku celkem často a vždy na stejný způsob, kde jsem použila tavený sýr, nivu, smetanu ke šlehání a kuřecí maso. Přílohou byla vždy rýže basmati. Dnes jsem ji trošku upravila.
Smetanová omáčka s kuřecím masem je velice rychlá, snadná na přípravu a zároveň chutná. Tuto omáčku připravuji často, jen jsem dnes navíc použila žampiony a přidala jiný sýr a smetanu. Jako přílohu jsem zvolila domácí hranolky pečené v troubě.
Suroviny – Smetanová omáčka s kuřecím masem
- Kuřecí prsa
- Niva
- Tvrdý sýr (Ementál, gouda)
- Smetana na vaření 12%
- Žampiony
- Sůl
- Olej
Postup přípravy – Smetanová omáčka
- Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na nudličky a nasolíme. Ve větší pánvi na rozehřátém oleji nudličky orestujeme.
- Mezitím oloupeme žampiony, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a dáme restovat k masu. Žampiony pustí trochu vody, kterou necháme odpařit.
- Jakmile jsou žampiony i maso orestované, přidáme strouhaný tvrdý sýr, na menší kousky nivu a zalijeme smetanou na vaření.
- Necháme rozpustit sýr a počkáme až nám omáčka zhoustne. Nakonec podáváme s domácími hranolky z trouby.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Smetanová omáčka s kuřecím masem
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review