-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření25 min
-
Porce4
-
Celkový čas45 min
Máte rádi smažené žampiony? Pak určitě vyzkoušejte tyto žampiony trochu jinak, a to plněné hermelínem!
Smažené žampiony plněné hermelínem je skvělé vegetariánské jídlo, které mé děti zbožňují. Příprava je stejná jako u smažených žampionů jen s tím rozdílem, že ze žampionů odstraním nožičku, lehce vydlabu a naplním kouskem hermelínu. Poté se žampiony smaží klasicky v trojobale jak jste zvyklí.
Suroviny na smažené žampiony plněné hermelínem
- středně velké žampiony
- 1 hermelín
- mletá sladká paprika
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy smažených žampionů s hermelínem
- Nejprve si oloupejte žampiony a zbavte je nožičky. Hermelín nakrájejte na kostičky o takové velikosti, aby se vešly do žampionů.
- Do každého kloboučku nasypte trošku červené papriky a umístěte kostičku hermelínu. Rozšlehejte si vejce a žampiony s hermelínem opatrně obalujte ze všech stran nejprve v hladké mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
- Smažte v dostatečně vysoké vrstvě oleje kloboučkem dolů, aby vám sýr nevytekl.
- Hotové žampiony podávejte třeba s vařeným bramborem, rajčátky a domácí tatarskou omáčkou.
TIP: Můžete žampion uzavřít čtverečkem šunky, aby sýr neměl tendenci vytékat.
Chutnaly vám žampiony trochu jinak? Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review