-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření10 minut
-
Porce6
-
Celkový čas25 minut
Máte také rádi smažená jídla? Smažených jídel je nespočet a jsou většinou jednoduchá a rychlá na přípravu. Doporučuji vyzkoušet tyto rolky se sýrem v trojobalu.
Smažené šunkové rolky připravíte snadno ze surovin, které máte běžně doma a zaručeně si pochutnáte. Tyto rolky jsou nejlepší čerstvé ihned po usmažení s domácími hranolky nebo bramborovou kaší. Můžete si je ale vzít klidně s sebou na cestu a jíst je studené s pečivem.
Suroviny – Smažené šunkové rolky
- Šunka – větší plátky
- Tvrdý sýr (Gouda, eidam)
- Vejce
- Česnek
- Pepř
- Hladká mouka, vejce, strouhanka
- Ghí / olej
Postup přípravy – Šunkové rolky v trojobalu
- Nejprve si připravíme náplň, kterou budeme rolky plnit. Nastrouháme si tvrdý sýr, který smícháme s vejci, prolisovaným česnekem a pepřem, dokud se nám vše nespojí.
- Připravíme si větší plátky šunky, já použila vepřovou a doprostřed každého plátku dáme 2 vrchovaté lžičky připravené sýrové směsi. Směs se snažíme rozprostřít tak, aby se nám rolky dobře zabalily.
- Když máme šunkové rolky zabalené, připravíme si trojobal. Nejprve obalujeme v hladké mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- Rolky ihned smažíme na rozpáleném ghí nebo oleji. Podáváme teplé s hranolky, s bramborovou kaší nebo studené s pečivem.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Smažené šunkové rolky
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews