- by Břicháč Tom
-
Čas přípravy30 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce2
-
Celkový čas1 hodina
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Rizoto z červené řepy s nivou (Břicháč Tom) je super rychlý a bezmasý pokrm od Břicháče, kde zastoupení červené řepy a nivy je skvělé.
Suroviny na rizoto z červené řepy s nivou (Břicháč Tom)
- Rýže – 1 hrnek
- Červená řepa (může být i vaukouvaná předvařená) – 2 ks
- Niva – 100g
- Červená cibule – 1 ks
- Med – 1 lžička
- Ghí – na restování
- Sůl, rozmarýn, tymián a bazalka – dle chuti
Postup přípravy na rizoto z červené řepy s nivou
- Na rozehřáté pánvi nechte rozpustit lžičku ghí.
- Přidejte cibuli nakrájenou na menší kostičky, osolte a orestujte.
- K cibuli přidejte červenou řepu nastrouhanou nahrubo. Společně orestujte cca 5 minut.
- Poté přidejte propranou rýži a vše promíchejte. Zalijte 2 hrnky vody (stejná velikost hrnku jako rýže), osolte a duste na středním plameni cca 20 minut.
- V průběhu vaření párkrát promíchejte.
- Na závěr dochuťte rozmarýnem, tymiánem, bazalkou a vmíchejte lžičku medu.
- Na talíři servírujte s rozdrobenými kousky nivy.
Chutnalo Vám rizoto? Vyzkoušejte také:
Ingredients
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review