Rizoto z červené řepy s nivou (Břicháč Tom)

Rizoto z červené řepy s nivou
  • Čas přípravy
    30 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    574

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Rizoto z červené řepy s nivou (Břicháč Tom) je super rychlý a bezmasý pokrm od Břicháče, kde zastoupení červené řepy a nivy je skvělé.

Suroviny na rizoto z červené řepy s nivou (Břicháč Tom)

  • Rýže – 1 hrnek
  • Červená řepa (může být i vaukouvaná předvařená) – 2 ks
  • Niva – 100g
  • Červená cibule – 1 ks
  • Med – 1 lžička
  • Ghí – na restování
  • Sůl, rozmarýn, tymián a bazalka – dle chuti

Postup přípravy na rizoto z červené řepy s nivou

  1. Na rozehřáté pánvi nechte rozpustit lžičku ghí.
  2. Přidejte cibuli nakrájenou na menší kostičky, osolte a orestujte.
  3. K cibuli přidejte červenou řepu nastrouhanou nahrubo. Společně orestujte cca 5 minut.
  4. Poté přidejte propranou rýži a vše promíchejte. Zalijte 2 hrnky vody (stejná velikost hrnku jako rýže), osolte a duste na středním plameni cca 20 minut.
  5. V průběhu vaření párkrát promíchejte.
  6. Na závěr dochuťte rozmarýnem, tymiánem, bazalkou a vmíchejte lžičku medu.
  7. Na talíři servírujte s rozdrobenými kousky nivy.

Chutnalo Vám rizoto? Vyzkoušejte také:

Suroviny

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..