- 29 září, 2022
- od Břicháč Tom
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
-
Čas přípravy30 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce2
-
Zhlédnutí574
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Rizoto z červené řepy s nivou (Břicháč Tom) je super rychlý a bezmasý pokrm od Břicháče, kde zastoupení červené řepy a nivy je skvělé.
Suroviny na rizoto z červené řepy s nivou (Břicháč Tom)
- Rýže – 1 hrnek
- Červená řepa (může být i vaukouvaná předvařená) – 2 ks
- Niva – 100g
- Červená cibule – 1 ks
- Med – 1 lžička
- Ghí – na restování
- Sůl, rozmarýn, tymián a bazalka – dle chuti
Postup přípravy na rizoto z červené řepy s nivou
- Na rozehřáté pánvi nechte rozpustit lžičku ghí.
- Přidejte cibuli nakrájenou na menší kostičky, osolte a orestujte.
- K cibuli přidejte červenou řepu nastrouhanou nahrubo. Společně orestujte cca 5 minut.
- Poté přidejte propranou rýži a vše promíchejte. Zalijte 2 hrnky vody (stejná velikost hrnku jako rýže), osolte a duste na středním plameni cca 20 minut.
- V průběhu vaření párkrát promíchejte.
- Na závěr dochuťte rozmarýnem, tymiánem, bazalkou a vmíchejte lžičku medu.
- Na talíři servírujte s rozdrobenými kousky nivy.
Chutnalo Vám rizoto? Vyzkoušejte také:
Suroviny
Mohlo by se vám líbit
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept