-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření10 minut
-
Porce1
-
Celkový čas20 minut
Pikantní nakládané buřty s kečupem (utopenci)
Pikantní nakládané buřty s kečupem jsou naší oblíbenou rodinnou pochoutkou, kterou podobně jako utopence skladuji v lednici a jsou vždy po ruce, když přijde mlsná. Mají je rádi i děti a jsou podobné utopencům v kečupové omáčce.
Suroviny na pikantní nakládané buřty (1 porce)
- 2 buřty nebo podobné množství jemných párků
- 1 cibule
- 2 lžíce octa
- 4 lžíce vody
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžíce worcesteru
- 1 lžíce sušený česnek
- chilli podle chuti
- cukr podle chuti
- sůl & pepř
TIP: Jelikož tyto suroviny jsou uvedené na 1 porci, tak ji přizpůsobte množství buřtů, které hodláte nakládat. Fotky jsem pořizovala, když jsem připravovala utopence z 1 kg buřtů.
Postup přípravy pikantních nakládaných buřtů
- Veškeré ingredience kromě buřtů a cibule si v kastrůlku svařte dohromady. Podle chuti přidejte cukr a nechte směs vychladnout.
- Jakmile máte připravenou vychlazenou směs na marinování, tak ji smíchejte s nakrájenými buřty a cibulí na proužky.
- Pak už jen plňte sklenice a skladujte ideálně v lednici nebo na tmavém a chladném místě. Doporučuji nechat marinovat minimálně 24 hodin a ideálně alespoň 3 dny.
- Buřty se hodí s chlebem nebo i samotné.
Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review