Recepty

  • 2 867
  • 1

Bánh mì s kuřecím masem (vietnamská bageta)

Vietnamská kuchyně je skvělá a početná vietnamská komunita v České republice u nás tyto úžasné recepty rozšířila. Bánh mì je sendvič, který je rozšířený ve fastfoodech ve Vietnamu. Můžete ho

Continue Reading
  • 7 182
  • 1

KFC Qurrito (zapečená tortilla s kuřecím)

Řetězec rychlého občerstvení KFC zná dnes už snad každý. Qurrito je tortilla na způsob quesadillas ve které jsou zapečené kuřecí stripsy, cheddar a BBQ omáčka. Připravte si tento jednoduchý recept

Continue Reading
  • 4 856
  • 1

Babiččina čočka na kyselo (s vejcem i masem)

Čočka na kyselo je symbolem Nového roku a v Čechách se tradičně 1. ledna tento pokrm připravuje. K čočce se nejčastěji připravuje vejce, maso nebo kombinace obojího. Vyzkoušejte naši sváteční

Continue Reading
  • 4 306
  • 2

Tradiční knedlo zelo vepřo od babičky

Knedlík, zelí a vepřové maso zkráceně knedlo zelo vepřo je český národní pokrm. Recept není nijak složitý a svou chutí je velmi podobný vepřovým výpečkům, které se také podávají tradičně

Continue Reading
  • 2 274
  • 1

Nejlepší domácí vaječný likér (koňak)

Sváteční alkoholický nápoj, který si sami připravíte doma a ještě chutná skvěle? To vše je vaječný likér známý také jako vaječný koňak. Nejlepší domácí vaječný likér je vyzkoušený recept na likér,

Continue Reading
  • 1 581
  • 1

Špenátová polévka se smetanou

Zeleninové polévky jsou skvělé ne jen v zimním a podzimním období, kdy tělu dodají potřebné vitamíny a zároveň zahřejí. Tuto jemnou polévku se smetanou a špenátem si připravíte sami klidně

Continue Reading
  • 2 771
  • 1

Vánoční bramborový salát (luxusní)

Vychlazený bramborový salát k řízkům nebo smaženému kaprovi patří k vánočním tradicím. V Čechách byste našli málokterou rodinu, kde tento salát nepřipravují. Vánoční bramborový salát připravuje každý po svém. Hlavní surovinou

Continue Reading
  • 5 126
  • 1

Luxusní svíčková na smetaně (dokonalá hovězí pečeně)

Omáčky jsou typické pro českou gastronomii a svíčková omáčka na smetaně je takový Rolls Royce mezi nimi. Správný název je hovězí pečeně na smetaně, protože maso "svíčková" se k tomuto

Continue Reading
  • 4 484
  • 3

Pravá gulášová polévka (luxusní)

Polévka je grunt! Málokterá z českých polévek je tak známá a oblíbená stejně jako gulášová polévka. Gulášovka je hustá a sytá polévka s kousky hovězího masa a s bramborem. Pravá

Continue Reading
  • 5 362
  • 3

Babiččin karlovarský knedlík

Knedlíky neodmyslitelně patří k tradičním jídlům české gastronomie. Vaříte svíčkovou nebo koprovku? Rozhodně nezapomeňte na domácí karlovarské knedlíky. Babiččin karlovarský knedlík je recept, podle kterého vařila tyto knedlíky vždy babička. Recept

Continue Reading