- 10 února, 2022
- od Břicháč Tom
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření30 min
-
Porce2
-
Zhlédnutí915
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Dýňové rizoto od Břicháče Toma je velmi povedený recept na jednoduché rizoto, které chutná opravdu skvěle. Tento recept je vhodný především k obědu kvůli vyššímu obsahu sacharidů, které jsou obsaženy v rýži. Na receptu je skvělé to, že nemusíte dýni loupat, připravili byste se o vitamíny a navíc se dýně krásně rozmixuje i se slupkou.
Suroviny na dýňové rizoto od Břicháče Toma
- 120 g rýže basmati
- 1/2 dýně hokkaidó
- 100 g Eidamu
- 1 menší cibule
- 1/2 hrnku vývaru nebo vody
- olivový olej
- máslo
- sůl & pepř
TIP: Dejte méně sýra a přidejte do pokrmu společně s dýňovým pyré i 2 lžíce zakysané smetany.
Postup přípravy dýňového rizota od Břicháče Toma
- Dýni si opláchněte, rozpůlte a vydlabejte vnitřek, který vyhoďte. Poté dýni nakrájejte na tlustější plátky a ty na kostičky.
- Dýňové kostky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Osolte je, opepřete a potřete trochou olivového oleje. Pečte v předehřáté troubě na 200°C po dobu 20-30 minut.
- Zhruba 1/2 upečené dýně rozmixujte tyčovým mixérem do hladké směsi. Druhou polovinu si nechte stranou.
- Nyní si rozpusťte na pánvičce lžíci másla a na něm orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte rýži a chvilku restujte. Nyní zalijte směs horkým vývarem nebo vroucí vodou v poměru, který je uveden na obalu rýže, přiklopte a duste do uvaření rýže.
- Jakmile je rýže uvařená, přidejte dýňové pyré a popř. zakysanou smetanu na zjemnění. Přidejte část strouhaného sýra (zbytek nechte na posypání) a celé kousky dýně. Lehce promíchejte a máte hotovo.
Chutnalo vám fitness dýňové rizoto od Břicháče? Vyzkoušejte také:
Mohlo by se vám líbit
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept