Dýňové rizoto od Břicháče Toma

Dýňové rizoto od Břicháče Toma
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    672

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Dýňové rizoto od Břicháče Toma je velmi povedený recept na jednoduché rizoto, které chutná opravdu skvěle. Tento recept je vhodný především k obědu kvůli vyššímu obsahu sacharidů, které jsou obsaženy v rýži. Na receptu je skvělé to, že nemusíte dýni loupat, připravili byste se o vitamíny a navíc se dýně krásně rozmixuje i se slupkou.

Suroviny na dýňové rizoto od Břicháče Toma

  • 120 g rýže basmati
  • 1/2 dýně hokkaidó
  • 100 g Eidamu
  • 1 menší cibule
  • 1/2 hrnku vývaru nebo vody
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl & pepř

TIP: Dejte méně sýra a přidejte do pokrmu společně s dýňovým pyré i 2 lžíce zakysané smetany.

Postup přípravy dýňového rizota od Břicháče Toma

  1. Dýni si opláchněte, rozpůlte a vydlabejte vnitřek, který vyhoďte. Poté dýni nakrájejte na tlustější plátky a ty na kostičky.
  2. Dýňové kostky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Osolte je, opepřete a potřete trochou olivového oleje. Pečte v předehřáté troubě na 200°C po dobu 20-30 minut.
  3. Zhruba 1/2 upečené dýně rozmixujte tyčovým mixérem do hladké směsi. Druhou polovinu si nechte stranou.
  4. Nyní si rozpusťte na pánvičce lžíci másla a na něm orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte rýži a chvilku restujte. Nyní zalijte směs horkým vývarem nebo vroucí vodou v poměru, který je uveden na obalu rýže, přiklopte a duste do uvaření rýže.
  5. Jakmile je rýže uvařená, přidejte dýňové pyré a popř. zakysanou smetanu na zjemnění. Přidejte část strouhaného sýra (zbytek nechte na posypání) a celé kousky dýně. Lehce promíchejte a máte hotovo.

Chutnalo vám fitness dýňové rizoto od Břicháče? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..