Dýňové rizoto od Břicháče Toma

Dýňové rizoto od Břicháče Toma
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    1 439

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Dýňové rizoto od Břicháče Toma je velmi povedený recept na jednoduché rizoto, které chutná opravdu skvěle. Tento recept je vhodný především k obědu kvůli vyššímu obsahu sacharidů, které jsou obsaženy v rýži. Na receptu je skvělé to, že nemusíte dýni loupat, připravili byste se o vitamíny a navíc se dýně krásně rozmixuje i se slupkou.

Suroviny na dýňové rizoto od Břicháče Toma

  • 120 g rýže basmati
  • 1/2 dýně hokkaidó
  • 100 g Eidamu
  • 1 menší cibule
  • 1/2 hrnku vývaru nebo vody
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl & pepř

TIP: Dejte méně sýra a přidejte do pokrmu společně s dýňovým pyré i 2 lžíce zakysané smetany.

Postup přípravy dýňového rizota od Břicháče Toma

  1. Dýni si opláchněte, rozpůlte a vydlabejte vnitřek, který vyhoďte. Poté dýni nakrájejte na tlustější plátky a ty na kostičky.
  2. Dýňové kostky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Osolte je, opepřete a potřete trochou olivového oleje. Pečte v předehřáté troubě na 200°C po dobu 20-30 minut.
  3. Zhruba 1/2 upečené dýně rozmixujte tyčovým mixérem do hladké směsi. Druhou polovinu si nechte stranou.
  4. Nyní si rozpusťte na pánvičce lžíci másla a na něm orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte rýži a chvilku restujte. Nyní zalijte směs horkým vývarem nebo vroucí vodou v poměru, který je uveden na obalu rýže, přiklopte a duste do uvaření rýže.
  5. Jakmile je rýže uvařená, přidejte dýňové pyré a popř. zakysanou smetanu na zjemnění. Přidejte část strouhaného sýra (zbytek nechte na posypání) a celé kousky dýně. Lehce promíchejte a máte hotovo.

Chutnalo vám fitness dýňové rizoto od Břicháče? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..