Recepty

  • 2 799
  • 1

Babiččin vepřový guláš (ten nejlepší)

Guláš je velmi oblíbené jídlo, které není známé jen u nás, ale také v okolních zemích. Tajemství dobrého guláše je kvalitní maso, cibule a koření. Babiččin vepřový guláš je ten

Pokračovat ve čtení
  • 1 640
  • 1

Rychlá domácí majonéza

Majonéza je velmi oblíbená studená omáčka, která vzniká emulgací oleje a vajec. Vzhledem ke složení je omáčka tučná a navíc tvoří základ mnoha dresingů a omáček. Rychlá domácí majonéza je recept,

Pokračovat ve čtení
  • 2 688
  • 8

Rychlá domácí tatarka (tatarská omáčka)

Češi milují tatarskou omáčku a důkazem toho je i fakt, že zatímco ostatní národy mají raději kečup k hranolkům, Češi upřednostňují tatarskou omáčku. Rychlá domácí tatarka je známá také jako

Pokračovat ve čtení
  • 1 905
  • 0

Nejlepší hranolky na světě (domácí)

Hranolky miluje snad každý. Tato nezdravá pochoutka si získala srdce spousty lidí a každý je připravuje po svém. Já vyzkoušel několik verzí, ale tyhle byly ze všech nejchutnější. Nejlepší hranolky

Pokračovat ve čtení
  • 1 865
  • 1

Dokonalé Fish & Chips v těstíčku

Fish & chips neboli ryba s hranolky je národní pokrm Velké Británie. Jedná se v podstatě o smažené bramborové hranolky, smaženou rybu v pivním těstíčku a Britové často přidávají hrášek

Pokračovat ve čtení
  • 1 875
  • 1

Nejlepší cibulové kroužky v pivním těstíčku

Smažená jídla jsou velmi oblíbená. Zkusili jste někdy obalit a usmažit takovou základní surovinu jako je cibule? Ne? Chyba. V Americe je tato pochoutka velmi oblíbená ve fastfood občerstveních. Samotné

Pokračovat ve čtení
  • 2 076
  • 0

Rychlé vepřové rizoto z jedné pánve

Rizoto nemusí být vždy to italské, které se lepí. Určitě si vzpomínáte na školní rizoto neboli srbské rizoto s mrkví, hráškem, masem a paprikou. Vyzkoušejte si ho doma sami. Rychlé

Pokračovat ve čtení
  • 1 836
  • 3

Klasická sekaná od babičky (jemná)

Sekaná pečeně známá jen jako sekaná je jednoduché a přesto oblíbené jídlo. Výhodou je také fakt, že nezáleží na výběru mletého masa, někdo dokonce přidává hned několik druhů. Klasická sekaná

Pokračovat ve čtení
  • 2 345
  • 0

Nejlepší babiččiny škvarkové placky (luxusní)

Škvarky jsou zbytek tkáně, která zbyde po vyškvaření tuku. Nejčastěji škvaříme vepřové sádlo. Vepřové sádlo můžeme použít čerstvé ze zabíjačky nebo koupit u řezníka. Sádlo s kousky masa se nakrájí

Pokračovat ve čtení
  • 1 582
  • 2

Chřestová polévka ze zeleného chřestu

Tato luxusní polévka se připravuje v chřestové sezóně, která je však velmi krátká. Jemná, zdravá a chutná polévka, kterou doporučuji připravit i náročnějším strávníkům. Chřestová polévka ze zeleného chřestu se extra

Pokračovat ve čtení