Recepty

  • 2 046
  • 0

Rychlé vepřové rizoto z jedné pánve

Rizoto nemusí být vždy to italské, které se lepí. Určitě si vzpomínáte na školní rizoto neboli srbské rizoto s mrkví, hráškem, masem a paprikou. Vyzkoušejte si ho doma sami. Rychlé

Continue Reading
  • 1 822
  • 3

Klasická sekaná od babičky (jemná)

Sekaná pečeně známá jen jako sekaná je jednoduché a přesto oblíbené jídlo. Výhodou je také fakt, že nezáleží na výběru mletého masa, někdo dokonce přidává hned několik druhů. Klasická sekaná

Continue Reading
  • 2 318
  • 0

Nejlepší babiččiny škvarkové placky (luxusní)

Škvarky jsou zbytek tkáně, která zbyde po vyškvaření tuku. Nejčastěji škvaříme vepřové sádlo. Vepřové sádlo můžeme použít čerstvé ze zabíjačky nebo koupit u řezníka. Sádlo s kousky masa se nakrájí

Continue Reading
  • 1 565
  • 2

Chřestová polévka ze zeleného chřestu

Tato luxusní polévka se připravuje v chřestové sezóně, která je však velmi krátká. Jemná, zdravá a chutná polévka, kterou doporučuji připravit i náročnějším strávníkům. Chřestová polévka ze zeleného chřestu se extra

Continue Reading
  • 938
  • 0

Krémová batátová polévka

Batáty jsou sladké brambory, které jsou hodně oblíbené nejen v Americe. Poslední dobou bývají oblíbené i u nás. Batáty můžete vařit, péct i smažit. Výborné z nich jsou hranolky. Dnes

Continue Reading
  • 2 633
  • 1

Babiččino lečo s klobásou (nejlepší)

Lečo je výborné letní jídlo, které pochází z Maďarska. Tento lehký a lahodný pokrm připravíte ze základní zeleniny s vejcem a klobáskou či kouskem uzeniny. Babiččino lečo s klobásou je ten

Continue Reading
  • 2 323
  • 5

Nejlepší staročeský buřtguláš ze špekáčků

Hledáte jednoduchý a zároveň chutný recept, který připravíte z jednoho hrnce? Pak vyzkoušejte náš bramborový buřtguláš s uzeninou! Nejlepší staročeský buřtguláš je jednou z variant guláše, která se nepřipravuje z masa,

Continue Reading
  • 2 364
  • 0

Tradiční hospodská dršťková polévka

Tuto polévku jedni milují a jiní nenávidí, a to především, protože je připravena z vnitřností, konkrétně z drštěk, což jsou kravské žaludky. Tradiční hospodská dršťková polévka je nejlepší domácí a měla

Continue Reading
  • 1 340
  • 0

Hrnková bublanina s rybízem

Bublanina je sladká pochoutka, která osloví snad každého, kdo má rád ovoce. Na bublaninu můžete použít například jahody, veškeré druhy rybízu, justu, třešně a jiné. Hrnková bublanina s rybízem paří

Continue Reading
  • 2 708
  • 4

Výborný katův šleh originál (pikantní)

Katův šleh lidově "kaťák" je klasické hospodské jídlo, jehož základem je kuřecí nebo vepřové maso se zeleninou. Správný katův šleh má být pikantní díky nakládaným feferonkám. Výborný katův šleh originál je

Continue Reading