Recepty

  • 1 823
  • 1

Dokonalé Fish & Chips v těstíčku

Fish & chips neboli ryba s hranolky je národní pokrm Velké Británie. Jedná se v podstatě o smažené bramborové hranolky, smaženou rybu v pivním těstíčku a Britové často přidávají hrášek

Continue Reading
  • 1 810
  • 1

Nejlepší cibulové kroužky v pivním těstíčku

Smažená jídla jsou velmi oblíbená. Zkusili jste někdy obalit a usmažit takovou základní surovinu jako je cibule? Ne? Chyba. V Americe je tato pochoutka velmi oblíbená ve fastfood občerstveních. Samotné

Continue Reading
  • 2 018
  • 0

Rychlé vepřové rizoto z jedné pánve

Rizoto nemusí být vždy to italské, které se lepí. Určitě si vzpomínáte na školní rizoto neboli srbské rizoto s mrkví, hráškem, masem a paprikou. Vyzkoušejte si ho doma sami. Rychlé

Continue Reading
  • 1 804
  • 3

Klasická sekaná od babičky (jemná)

Sekaná pečeně známá jen jako sekaná je jednoduché a přesto oblíbené jídlo. Výhodou je také fakt, že nezáleží na výběru mletého masa, někdo dokonce přidává hned několik druhů. Klasická sekaná

Continue Reading
  • 2 285
  • 0

Nejlepší babiččiny škvarkové placky (luxusní)

Škvarky jsou zbytek tkáně, která zbyde po vyškvaření tuku. Nejčastěji škvaříme vepřové sádlo. Vepřové sádlo můžeme použít čerstvé ze zabíjačky nebo koupit u řezníka. Sádlo s kousky masa se nakrájí

Continue Reading
  • 1 539
  • 2

Chřestová polévka ze zeleného chřestu

Tato luxusní polévka se připravuje v chřestové sezóně, která je však velmi krátká. Jemná, zdravá a chutná polévka, kterou doporučuji připravit i náročnějším strávníkům. Chřestová polévka ze zeleného chřestu se extra

Continue Reading
  • 919
  • 0

Krémová batátová polévka

Batáty jsou sladké brambory, které jsou hodně oblíbené nejen v Americe. Poslední dobou bývají oblíbené i u nás. Batáty můžete vařit, péct i smažit. Výborné z nich jsou hranolky. Dnes

Continue Reading
  • 2 591
  • 1

Babiččino lečo s klobásou (nejlepší)

Lečo je výborné letní jídlo, které pochází z Maďarska. Tento lehký a lahodný pokrm připravíte ze základní zeleniny s vejcem a klobáskou či kouskem uzeniny. Babiččino lečo s klobásou je ten

Continue Reading
  • 2 279
  • 5

Nejlepší staročeský buřtguláš ze špekáčků

Hledáte jednoduchý a zároveň chutný recept, který připravíte z jednoho hrnce? Pak vyzkoušejte náš bramborový buřtguláš s uzeninou! Nejlepší staročeský buřtguláš je jednou z variant guláše, která se nepřipravuje z masa,

Continue Reading
  • 2 337
  • 0

Tradiční hospodská dršťková polévka

Tuto polévku jedni milují a jiní nenávidí, a to především, protože je připravena z vnitřností, konkrétně z drštěk, což jsou kravské žaludky. Tradiční hospodská dršťková polévka je nejlepší domácí a měla

Continue Reading