Dokonalé Fish & Chips v těstíčku
Fish & chips neboli ryba s hranolky je národní pokrm Velké Británie. Jedná se v podstatě o smažené bramborové hranolky, smaženou rybu v pivním těstíčku a Britové často přidávají hrášek
Fish & chips neboli ryba s hranolky je národní pokrm Velké Británie. Jedná se v podstatě o smažené bramborové hranolky, smaženou rybu v pivním těstíčku a Britové často přidávají hrášek
Smažená jídla jsou velmi oblíbená. Zkusili jste někdy obalit a usmažit takovou základní surovinu jako je cibule? Ne? Chyba. V Americe je tato pochoutka velmi oblíbená ve fastfood občerstveních. Samotné
Rizoto nemusí být vždy to italské, které se lepí. Určitě si vzpomínáte na školní rizoto neboli srbské rizoto s mrkví, hráškem, masem a paprikou. Vyzkoušejte si ho doma sami. Rychlé
Sekaná pečeně známá jen jako sekaná je jednoduché a přesto oblíbené jídlo. Výhodou je také fakt, že nezáleží na výběru mletého masa, někdo dokonce přidává hned několik druhů. Klasická sekaná
Škvarky jsou zbytek tkáně, která zbyde po vyškvaření tuku. Nejčastěji škvaříme vepřové sádlo. Vepřové sádlo můžeme použít čerstvé ze zabíjačky nebo koupit u řezníka. Sádlo s kousky masa se nakrájí
Tato luxusní polévka se připravuje v chřestové sezóně, která je však velmi krátká. Jemná, zdravá a chutná polévka, kterou doporučuji připravit i náročnějším strávníkům. Chřestová polévka ze zeleného chřestu se extra
Batáty jsou sladké brambory, které jsou hodně oblíbené nejen v Americe. Poslední dobou bývají oblíbené i u nás. Batáty můžete vařit, péct i smažit. Výborné z nich jsou hranolky. Dnes
Lečo je výborné letní jídlo, které pochází z Maďarska. Tento lehký a lahodný pokrm připravíte ze základní zeleniny s vejcem a klobáskou či kouskem uzeniny. Babiččino lečo s klobásou je ten
Hledáte jednoduchý a zároveň chutný recept, který připravíte z jednoho hrnce? Pak vyzkoušejte náš bramborový buřtguláš s uzeninou! Nejlepší staročeský buřtguláš je jednou z variant guláše, která se nepřipravuje z masa,
Tuto polévku jedni milují a jiní nenávidí, a to především, protože je připravena z vnitřností, konkrétně z drštěk, což jsou kravské žaludky. Tradiční hospodská dršťková polévka je nejlepší domácí a měla