Nejlepší vláčná bábovka

Nejlepší vláčná bábovka
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    60 min
  • Porce
    8
  • Zhlédnutí
    353

Bábovka je asi jeden z nejrozšířenějších dezertů u nás vůbec. Připravte si dokonale vláčnou bábovku raz dva.

Nejlepší vláčná bábovka je velice snadná a rychlá na přípravu a při dodržení receptu ji zvládne připravit i úplný začátečník. Tuto bábovku připravuji podle receptu od mé babičky. Hotová bábovka vám vydrží i několik dní, ale pokud máte doma alespoň 2 strávníky, kteří milují sladké, tak vám zaručeně moc dlouho nevydrží. Jako tip doporučuji upečenou bábovku buďto posypat moučkovým cukrem nebo zalít rozpuštěnou mléčnou čokoládou a nechat ztuhnout.

Nejlepší vláčná bábovka suroviny:

  • 220-250 g moučkového cukru
  • 300 g pšeničné polohrubé mouky
  • 150 ml oleje
  • 150 ml vlažné vody
  • 4 lžíce tuzemského rumu
  • 4 vejce
  • 1 kypřící prášek
  • 1 vanilkový cukr
  • trocha nastrouhané citronové kůry
  • mramorování: 2 lžíce kakaa a 1 lžíce mléka
  • na formu: 3 lžíce hr. mouky a máslo

Postup přípravy nejlepší vláčné bábovky

  1. Ve větší míse si smíchejte veškeré ingredience a dobře je promíchejte. Těsto by mělo mít trošku tekutější konzistenci.
  2. Formu na bábovku si vymažte máslem a poté vysypte hrubou moukou.
  3. Většinu těsta (zhruba 2/3) nalijte do formy a ke zbylému těstu přidejte trochu mléka a 2 lžíce kakaa. Vše dobře promíchejte, mělo by vám vzniknout tmavé těsto. Toto tmavé těsto vylijte na světlé těsto do formy.
  4. Troubu si předehřejte na na 180°C, pokud máte horkovzdušnou troubu, bude stačit 160°C. Při této teplotě pečte 50-60 minut. Během pečení použijte špejli, kterou když do bábovky zapíchnete, tak těsto by se nemělo lepit.
  5. Hotovou bábovku vyndejte z trouby, nechte vychladnout ve formě a poté vyklepněte a ještě nechte vychladnout na mřížce.
  6. Bábovku podávejte pocukrovanou nebo zalitou čokoládovou polevou.

Chutnala vám nejlepší vláčná bábovka? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Nejlepší bábovka od babičky

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..