Vláčné a rychlé marokánky

Vláčné a rychlé marokánky
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    20 minut
  • Porce
    8
  • Zhlédnutí
    87

Každý rok na Vánoce připravujeme marokánky, které milujeme už od dětství a tak se na ně vždycky opravdu těšíme.

Vláčné a rychlé marokánky jsou výborné sladké placičky s kandovaným ovocem, ořechy, medem a čokoládou. Marokánky můžete připravit jakkoliv velké, my je máme raději menší.

Suroviny – Vláčné a rychlé marokánky

  • Nesolené arašídy
  • Kandované ovoce
  • Kandovaná pomerančová kůra
  • Máslo
  • Med
  • Cukr
  • Smetana ke šlehání
  • Hladká mouka
  • Čokoládová poleva

Postup přípravy – marokánky

  • V hrnci rozehřejeme smetanu společně s cukrem, přidáme med, máslo a povaříme na hustou konzistenci.
  • Poté přidáme hladkou mouku, povaříme na hustou kaši a přidáme zbylé suroviny.
  • Připravíme si plech vyložený pečícím papírem a lžící na něj nanášíme hromádky, které rozetřeme na slabou placku.
  • Marokánky pečeme v předehřáté troubě při 180°C 10-15 minut.
  • Vychladlé marokánky zespodu namáčíme do rozpuštěné čokoládové polevy.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Vláčné a rychlé marokánky

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..