-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření25 min
-
Porce3
-
Celkový čas35 min
Gnocchi nebo také bramborové noky se dají připravit na několik způsobů. Vyzkoušejte počeštělou verzi s nivou a žampiony.
Gnocchi s nivou a žampiony je jednoduché a rychlé jídlo v případě, že použijete kupované noky. Původní verze je vegetariánská, protože neobsahuje žádné maso, ale já je rád připravuji s kuřecím masem na nudličky. Volba je na vás. Doporučuji do jídla přimíchat čerstvou bylinku, která jídlo barevně odliší a navíc dodá čerstvou chuť. Volte petrželku, pažitku nebo bazalku.
Suroviny na gnocchi s nivou a žampiony
- 500 g gnocchi
- 2 lžíce másla popř. oleje
- 150 g kuřecího masa
- 100 g žampionů
- 2 stroužky česneku
- 100 ml smetany na vaření
- 100 g nivy
- sůl & pepř
- čerstvá petrželka
TIP: Na posypání výsledného pokrmu můžete použít strouhaný parmazán.
Postup přípravy bramborových noků
- Nejprve si uvařte noky ve vroucí vodě podle návodu na obalu. Hotové noky propláchněte a sceďte.
- Nyní si rozpusťte 2 lžíce másla a na másle nechte zatáhnout kuřecí maso. K masu přidejte oloupané a na čtvrtky nakrájené žampiony, lehce osolte, opepřete a restujte. Žampiony pustí vodu, tu nechte odpařit a poté přidejte 2 prolisované stroužky česneku.
- Vše zalijte smetanou na vaření a přidejte i nivu, kterou ve smetaně rozpusťte. Do omáčky s kuřecím masem přidejte hotové noky, vše promíchejte a popřípadě přidejte čerstvou petrželku.
- Podávejte v misce nebo na talíři posypané parmezánem.
TIP: Během přípravy pokrmu opravdu doporučuji pouze lehce osolit maso, noky a omáčku nesolte, protože niva v ní je dost slaná.
Chutnaly vám gnocchi s nivou a žampiony? Vyzkoušejte také:
Suroviny
Noky s kuřecím, nivou a žampiony
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept