Gnocchi s nivou a žampiony

Gnocchi s nivou a žampiony
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    25 min
  • Porce
    3
  • Ready In
    35 min

Gnocchi nebo také bramborové noky se dají připravit na několik způsobů. Vyzkoušejte počeštělou verzi s nivou a žampiony.

Gnocchi s nivou a žampiony je jednoduché a rychlé jídlo v případě, že použijete kupované noky. Původní verze je vegetariánská, protože neobsahuje žádné maso, ale já je rád připravuji s kuřecím masem na nudličky. Volba je na vás. Doporučuji do jídla přimíchat čerstvou bylinku, která jídlo barevně odliší a navíc dodá čerstvou chuť. Volte petrželku, pažitku nebo bazalku.

Suroviny na gnocchi s nivou a žampiony

  • 500 g gnocchi
  • 2 lžíce másla popř. oleje
  • 150 g kuřecího masa
  • 100 g žampionů
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml smetany na vaření
  • 100 g nivy
  • sůl & pepř
  • čerstvá petrželka

TIP: Na posypání výsledného pokrmu můžete použít strouhaný parmazán.

Postup přípravy bramborových noků

  1. Nejprve si uvařte noky ve vroucí vodě podle návodu na obalu. Hotové noky propláchněte a sceďte.
  2. Nyní si rozpusťte 2 lžíce másla a na másle nechte zatáhnout kuřecí maso. K masu přidejte oloupané a na čtvrtky nakrájené žampiony, lehce osolte, opepřete a restujte. Žampiony pustí vodu, tu nechte odpařit a poté přidejte 2 prolisované stroužky česneku.
  3. Vše zalijte smetanou na vaření a přidejte i nivu, kterou ve smetaně rozpusťte. Do omáčky s kuřecím masem přidejte hotové noky, vše promíchejte a popřípadě přidejte čerstvou petrželku.
  4. Podávejte v misce nebo na talíři posypané parmezánem.

TIP: Během přípravy pokrmu opravdu doporučuji pouze lehce osolit maso, noky a omáčku nesolte, protože niva v ní je dost slaná.

Chutnaly vám gnocchi s nivou a žampiony? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Noky s kuřecím, nivou a žampiony

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..