Přidat recept Přidat recept

Zapečené kotlety se šlehačkou a cibulí

Zapečené kotlety se šlehačkou a cibulí
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    60 minut
  • Porce
    2
  • Shlédnutí
    91

Zapečené kotlety se šlehačkou a cibulí jsou skvělým nápadem na oběd. Jejich příprava je rychlá a vše peče v jednom pekáčku. Výborně se hodí do stravovacích návyků low carb. Na zapečené kotlety se šlehačkou a cibulí, použijeme místo brambor, které obsahují celkem velké množství sacharidů, kedlubny. Nemusíte se bát, na chuti to není poznat a určitě si pochutnáte.

 

Suroviny na zapečené kotlety:

  • vepřové maso – 2 plátky kotlety, já použila vepřovou krkovici
  • smetana – 1 kelímek 200ml 33%, je o něco hustější než smetana s nižším obsahem tuku a vytvoří výbornou omáčku
  • kedlubny – 400g, používáme místo brambor
  • cibule – 2 větší, nakrájíme na půl kolečka
  • olivový olej – 10ml, na vymazání pekáčku
  • máslo – 10g, pokud nechcete použít olej

 

Nevíte co k večeři? Vyzkoušejte naše květákové krokety s česnekovou majonézou.

Postup

Začínáme loupáním kedlubnů a cibule. Kedlubny nakrájíme na tenká kolečka a cibuli na půl kolečka. Maso naklepeme paličkou, aby bylo všude stejně silné a dobře se propeklo.

Krok 1

Vezmeme si pekáček nebo jinou nádobu, ve které budeme jídlo péct. Já použila zapékací misku, která je akorát na jednu porci. Do pekáčku či zapékací misky nalijeme připravený olej či máslo a na dno vyskládáme na tenká kolečka nakrájené kedlubny, které osolíme a opepříme. Na kedlubny přidáme cibuli nakrájenou na půl kolečka. Navrch misky položíme osolené a opepřené vepřové maso.

Krok 2

Takto připravené zabalíme alobalem a dáme péct do trouby na 220°C na 45 minut. Po 45 minutách vyndáme, odkryjeme alobal, zalijeme 33% smetanou a necháme volně péct ještě dalších 15 minut na stejnou teplotu.

Závěrem

Toto jídlo trvá cca 60 minut, záleží jak komu peče trouba. Já po 60 minutách vyndám z trouby a podávám rovnou v zapékací misce, ve které jsem jídlo pekla. Kdo chce, může přidat stejně jako já plátek slaniny a nechat vypéct. Přidala jsem 15 minut před vypnutím.

Mohlo by se vám líbit

Hodnocení receptu

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X