Zabijačkový prejt v troubě
Zabijačka je česká tradice, ze které vznikne spoustu dobrot. Jednou ze známých dobrot ze zabijačky je i světlý a tmavý prejt, kterým se plní jitrnice (světlý) a jelítka (tmavý). Zabijačkový
Zabijačka je česká tradice, ze které vznikne spoustu dobrot. Jednou ze známých dobrot ze zabijačky je i světlý a tmavý prejt, kterým se plní jitrnice (světlý) a jelítka (tmavý). Zabijačkový
Milujete také a husté polévky jako já? Pak určitě vyzkoušejte tento recept, podle kterého vařila krémovou fazolovou polévku moje babička. Polévka je sytá a bohatě nahradí i večeři. Babiččina fazolová
Ke kávě nebo čaji je vždy dobré něco sladkého zakousnout. Co třeba klasické palačinky? Budete potřebovat jen pár základních ingrediencí a mnoho času vám příprava nezabere. Hrníčkové palačinky je jednoduchý
Zbyly vám špekáčky z letní opékačky? Vyzkoušejte skvělý buřtguláš, kde zbylou uzeninu zužitkujete a ještě si budete s rodinou pomlaskávat. Věřte, že po buřtguláši se jen zapráší. Luxusní buřtguláš je
Ovocné knedlíky patří mezi tradiční česká jídla a tento poctivý recept mi předala moje babička. Sama je připravovala každou sezónu ve velkém množství a zbývající knedlíky vždy dávala zamrazit pro
Pokud máte v lednici k dispozici zbytek slaniny a nějaké to vejce, tak můžete do 30 minut vykouzlit jednoduché a chutné jídlo. Těstoviny se slaninou a vejcem je naprosto banální
Nemáte nakoupeno nebo prostě jen nestíháte? Připravte si těstoviny s vajíčkem a sýrem, které vás zasytí a navíc si na nich pochutnáte. Těstoviny s vajíčkem a sýrem je asi nejjednodušší
Nevíte, co s vepřovým masem? Připravte tyto rozlítané ptáčky, které vycházejí z původního receptu na španělské ptáčky s hovězím masem. Chuťově vás však nezklamou. Rozlítaní ptáčci z vepřového masa je
Králičí maso patří ke zdravějším druhům masa a navíc patří k tradičním českým pochoutkám. Moje babička vařila podle tohoto receptu už když jsem byla malá, protože děda byl nadšený chovatel