Babiččiny buřty na pivu

Babiččiny buřty na pivu
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    40 min
  • Porce
    6
  • Ready In
    1 hod

Klasika českých hospod, chalup i domácností, kterou si dovedete snadno připravit sami doma. Navíc se skvěle hodí k pivu a milovníci pálivého si ji mohou pořádně přiostřit.

Babiččiny buřty na pivu je snadný recept, u kterého dokonale zužitkujete zbytky špekáčků nebo jiné uzeniny. Příprava netrvá příliš dlouho, za to chuť je vynikající. Pikantní buřty na pivu vždy dopékám v troubě, tak jako babička.

Suroviny na babiččiny buřty na pivu

  • 3 lžíce sádla nebo olej
  • 6 špekáčků, buřtů či klobás
  • 4 cibule
  • 1 lžíce cukru
  • 2 papriky
  • 1 malý protlak
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 250 ml rajčatového pyré
  • 500 ml piva
  • 2 lžíce domácího kečupu
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce BBQ omáčky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička sójovky
  • 1 lžička worcesterové omáčky
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce tymiánu, rozmarýnu…
  • chilli
  • sůl, pepř
  • med podle chuti

VIDEORECEPT

YouTube player

Postup přípravy babiččiných buřtů na pivu

  • Nejprve si nakrájejte cibule na proužky a špekáčky si podélně rozkrojte a poté nakrájejte mřížku přes střívko. V hrnci na lžíci sádla špekáčky orestujte dozlatova z obou stran a poté je vyndejte stranou.
  • Do stejného hrnce přidejte podle potřeby tuk a cibuli s paprikou orestujte. Ke konci přidejte lžíci cukru a nechte ho zkaramelizovat. Základ zaprašte uzenou paprikou, přidejte rajský protlak a krátce prosmažte. Ihned zalijte rajčatovou passatou a pivem.
  • Do směsi přidejte domácí kečup, BBQ omáčku, 3 stroužky česneku, sójovou omáčku, worcesterovou omáčku, 2 bobkové listy, lžíci tymiánu nebo rozmarýnu, chilli a vše společně provařte x minut. Pokud je směs příliš kyselá přidejte med podle chuti.
  • Orestované špekáčky vyskládejte do pekáčku a zalijte připravenou rajčatovou směsí. Pečte na 180°C 20 minut.
  • Špekáčky na pivu podávejte s čerstvým chlebem.

Chutnaly vám babiččiny buřty na pivu? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Babiččiny buřty na pivu

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • maris

      Dělal jsem ze zbytku špekáčků a černým pivem a povedly se

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..