-
Čas přípravy30 minut
-
Doba vaření3 hodiny
-
Porce6
-
Celkový čas3 hod. 30 min.
Jste milovníky zvěřiny? Tak doporučuji vyzkoušet pikantní guláš z daňka.
Nejlepší dančí guláš je výborný zvěřinový guláš s výtečně měkkým masem, ke kterému podáváme jako přílohu houskový nebo bramborový knedlík, těstoviny nebo jen chléb.
Suroviny – Nejlepší dančí guláš
- Maso dančí – 1kg
- Cibule – 6ks velké
- Česnek – 6 stroužků
- Sádlo / olej – 2 lžíce
- Rajský protlak – 2 lžíce
- Paprika sladká – 1 lžíce
- Vývar nebo voda – na podlití
- Promnutá majoránka – 2 lžíce
- Chilli paprička – dle chuti
- Kmín mletý – 2 lžičky
- Sůl a pepř – dle chuti
Postup přípravy – Guláš ze zvěřiny
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na sádle či oleji orestujeme dozlatova.
- Mezitím omyjeme maso a nakrájíme na větší kostky, jak má kdo rád. Nakrájené maso přidáme k cibuli a orestujeme ze všech stran.
- Až se nám maso orestuje, přidáme rajský protlak, sladkou papriku, chilli papričku, promnutou majoránku, kmín, sůl a pepř. Důkladně promícháme a necháme chvilku prohřát, aby nezhořkla paprika.
- Zalijeme vývarem nebo vodou a dáme dusit na mírném plameni na cca 2 a půl hodiny.
- Když je maso měkké, přidáme prolisovaný česnek, dochutíme solí, pepřem, případně chilli a ještě necháme chvilku prohřát.
- Guláš nemusíme zahušťovat jíškou, postačí rozvařený cibulový základ.
- Jako přílohu podáváme kynutý či bramborový knedlík, rýži, těstoviny nebo chléb.
Vyzkoušejte také:
Suroviny
Nejlepší dančí guláš
Ohodnotit recept Zrušit odpověď na komentář
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Hodnocení receptu