-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce2
-
Celkový čas40 minut
Omáčka k masu ze sušených hub
Omáčka k masu ze sušených hub je skvělá pro každého, kdo má rád houby. Naším koníčkem je každý rok sbírání hub, takže volba byla jasná a já použila houby nasbírané v lese, které jsem si doma usušila a ty celému jídlu dodaly výbornou chuť, ale také vůni. Na omáčku k masu ze sušených hub budete potřebovat pouze pár ingrediencí, jako jsou: Vepřové maso, sušené houby, sůl, pepř, zakysaná smetana, olej, hladká mouka. Máme tuto omáčku opravdu rádi a jelikož používáme houby sušené, tak si ji můžeme připravit kdykoliv na ni máme chuť. Jako přílohu si nejčastěji připravujeme rýži, ale můžete podávat i s těstovinami či knedlíky. Tuto omáčku doporučujeme vyzkoušet.
Suroviny na přípravu omáčky:
- Houby – 2 hrsti, já použila sušené lesní houby
- Vepřové plátky – já použila pečeni, 1 plátek na porci
- Sůl, pepř – na ochucení masa i omáčky
- Zakysaná smetana – 1 lžíce, na zjemnění omáčky
- Olej – na zatáhnutí masa
- Hladká mouka – 1 lžička, na zahuštění omáčky
Postup přípravy omáčky:
- Připravíme si plátky vepřového masa a opláchneme vodou. Já zvolila plátky vepřové pečeně.
- Maso osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji necháme zprudka zatáhnout.
- Mezitím si připravíme sušené houby do menší misky a zalijeme vroucí vodou.
- Až je maso zprudka osmahnuté, přidáme k němu houby včetně nálevu. Dodá masu výraznou chuť i vůni.
- Přiklopíme pokličkou a necháme dusit do změknutí masa i hub.
- Až bude maso změklé, tak připravenou omáčku dochutíme solí, pepřem, přidáme zakysanou smetanu a zahustíme malým množstvím hladké mouky. Já dávám více pepře, protože máme raději, když je omáčka pálivější.
- Nakonec přidáme lžící zakysané smetany na zjemnění omáčky a promícháme.
- Nejčastěji podáváme s vařenou rýží, ale mohou být také těstoviny či knedlíky.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews